Skip to content Skip to footer

Sarajevo, novogodišnji centar regije

Bosanskohercegovačka muzička zvijezda Hajrudin Hari Varešanović, poznat kao Hari Mata Hari, nastupom ispred Vječne vatre uvest će građane, goste i turiste Sarajeva u Novu 2019. godinu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar, osnivač Omladinskog orkestra “MuzikArt” s Muzičke akademije profesor Emir Mejremić i Hari Mata Hari predstavili su program dočeka Nove 2019. godine.

Ove godine se doček na otvorenom realizira pod motom „Sarajevo, novogodišnji centar regije“.

Gradonačelnik Skaka je kazao da se nastavlja tradicija dočeka na otvorenom nakon Dine Merlina i Zdravka Čolića, te izrazio uvjerenje da će Sarajevo i ovaj put biti novogodišnji centar regije s Harijem Varešanovićem.

– Vjerujem da ćemo i ove godine sugrađanima i svim gostima prirediti kvalitetan vrhunski muzički i zabavni novogodišnji show uz fantastičnu atmosferu u gradu, tri noći uzastopno – istakao je gradonačelnik.

Siguran sam, dodao je on, da će Grad Sarajevo još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina i organizatora javnog dočeka Nove godine na otvorenom.

Noć prije toga će Omladinski orkestar „MuzikArt“, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, ispred sarajevske Katerdrale Srca Isusova izvesti najpoznatije klasične kompozicije, Betovena u novom izdanju i splet evergreen pjesama.

Već 1. januara 2019. godine, ispred Vječne vatre, nastupit će Branko Đurić Đuro s kultnim pop-rock bendom Bombaj štampa.

Prema riječima predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhata Hubijara, u bh. prijestolnici na novogodišnjem spektaklu na otvorenom očekuju se deseci hiljada građana i turista iz svih krajeva svijeta. Turistička zajednica KS je, kako je kazao, ponosna što je neodvojivi dio spektakla koji donosi mnogo.

Naglasio je da je više od milion turista iz čitavog svijeta posjetilo Sarajevo tokom ove godine, a doček Nove godine na otvorenom je poseban brend koji doprinosi razvoju turizma, ali i privredi. Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona – Zagreb, Split, Dubrovnik, Ljubljana, Podgorica, Novi Pazar, Beograd i Skoplje.

Leave a comment

0/100