Skip to content Skip to footer

Manifestacija „Banjalučka zima“: Grad na Vrbasu priprema spektakularne događaje

Banja Luka je pripremila bogat novogodišnji program, a prema aktuelnim najavama iz grada na Vrbasu, u ozbiljnoj su konkurenciji da postanu regionalni centar tokom novogodišnjig praznika.

Od 30. decembra do 1. januara u Banjoj Luci će nastupiti neke od trenutno najvećih estradnih zvijezda na ovim prostorima. U novogodišnjoj noći će Banjalučane i brojne turiste zabavljati Haris Džinović. Noć ranije, odnosno 30. decembra, u centru Banje Luke nastupit će Željko Samardžić, a 1. januara očekuje se koncert Željka Joksimovića.

Predstavnici gradskih vlasti održali su sastanak s predstavnicima turističkih agencija i hotela, a tom prilikom naglašeno je da je za ovogodišnju manifestaciju “Banjalučka zima” pripremljen bogat program i veliki koncerti.

Osim koncerata, organizatori iz Gradske uprave Banja Luka najavljuju i razne atraktivne turističke sadržaje na pet lokacija u gradu i to u parku Mladen Stojanović, parku Petar Kočić, Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parkiću kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

– Cilj ovakvog koncepta je da se u grad privuče što veći broj turista. Pozvani su hotelijeri i agencije da pripreme posebne turističke pakete kako bi Banja Luka nastavila trend povećanog broja posjeta i noćenja turista – naveli u u banjalučkoj Gradskoj upravi.

U Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku najavljuju da će manifestacija “Banjalučka zima”, ponuditi atraktivan sadržaj koji će privući veliki broj turista u grad, a uvjereni su da će im na ruku ići i nedavno otvaranje nekoliko novih avionskih linija s banjalučkog aerodroma.

Kao i nekoliko ranijih godina, u Banjoj Luci će i ove zime biti organizovana manifestacija “Zimzograd” i trajat će od 15. decembra do 30. jaunara. Novina je da će kućice i drugi zabavni sadržaji biti postavljeni u parku Mladen Stojanović, a ne kao do sada na Trgu Krajine.

-Ove sezone na najljepšoj lokaciji u srcu grada se očekuje potpuno nova Zimzograd priča. Posjetioce ćemo razmaziti blještavilom stotina hiljada lampica i čarobnom atmosferom. Očekuju ih brojne atrakcije i zabavni sadržaji – kratko su najavili organizatori.

Leave a comment