Skip to content Skip to footer

Daniella Mijatović: Žao mi je što na Mundijalu nema reprezentacije BiH

Daniella Mijatović poznato je lice sportske redakcije Federalne televizije. Deset godina bavila se manekenstvom, a onda je modnu pistu zamijenila poslom televizijske voditeljice. U razgovoru za magazin VISIT BiH kaže da je manekenski posao naučio puno toga o životu. Ponekad joj nedostaje pista i osjećaj koračanja na pisti, ali je, naglašava, izuzetno sretna voditeljskim poslom.

– Kada se bavite manekenstvom, putujete na mjesta koja ni u snu ne biste posjetili i to na neki način pređe u naviku. Oba posla, voditeljski i manekenski imaju svoje izazove i svaki je lijep na svoj način. Već sam se navikla na voditeljski posao i izazov je kada uđete u studio i idete uživo – kaže Daniella.

Boravak u prirodi

U sportu je već dugo. U Keniji se od malih nogu bavila tenisom i atletikom, što je i nastavila kada je došla u BiH.

– Također, bavila sam se i boksom. Bavljenje sportom luči hormon sreće, tako da uvijek nastojim trenirati kada sam tužna, sretna ili nervozna, jer je sport najbolje rješenje. Također, i zbog zdravlja je jako važno biti fizički aktivan. Još se bavim tenisom i jako volim trčati u prirodi. Volim boraviti u prirodi, jer BiH zaista ima predivnu prirodu – ističe ona.

Da joj je sport velika ljubav, nije slučajnost jer potječe iz sportske porodice.

– Mama i tata imaju crni pojas u taekwondu, tako da su nas od malih nogu forsirali da se bavimo sportom. Brat Kenny je donedavno igrao fudbal za sarajevski Željezničar, međutim nakon saobraćajne nesreće nije mogao nastaviti s fudbalom. Porodično odemo na teniske terene, ali nas tata pobijedi jer zaista dobro igra tenis, čak je osvajao i neke turnire u Keniji – kaže ona.

Zbog posla kojim se bavi, ali i ljubavi prema sportu s velikom pažnjom prati Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

– Žao mi je što u nastavku prvenstva nema više nijedne afričke reprezentacije, jer kao Afrikanka sam navijala za Senegal. Također, žao mi je što se naša reprezentacija nije kvalifikovala, jer mislim da bi, pogotovo sada s VAR tehnologijom, mogli mnogo više uraditi. Navijam za naše komšije, za Hrvatsku, jer mislim da mogu doći čak i do finala. Sa sastavom koji imaju pokazali su puno i ne bi me iznenadilo da naprave jedan odličan uspjeh – poručuje Daniella.

Posao kojim se Daniella bavi može biti izuzetno iscrpljujući, pa je često potrebno „napuniti baterije“ i sakupiti energiju. Zato Daniella slobodno vrijeme provodi trenirajući ili u prirodi.

– Nisam osoba koja voli ispijati kafe po cijeli dan. Kada sam slobodna i vrijeme je lijepo, često me možete sresti na teniskim terenima ili kada je kiša u teretani. Također, volim boraviti u prirodi, putovati ili čitati knjige. Nisam ljubitelj filmova, radije ću pročitati dobru knjigu – ističe ona.

Neostvarene želje

Naglašava da čovjek treba putovati kada god ima priliku, jer putovanja čine čovjeka drugačijim.

– Upoznate različite kulture, različite nacije, različite navike… Što se tiče destinacija u BiH, svima bih predložila stari Grad Dubrovnik u Ilijašu i nekropolu stećaka Kopošići koja je stara više od 700 godina i gdje je pokopan bosanski knez Batić Mirković – poručuje ona.

Kako je starija Daniella uviđa da nema neostvarenih želja. Živi život punim plućima, kao da je svaki dan posljednji i uživa u svakodnevnim sitnicama. Život je, kaže, jako jednostavan i lijep samo što ga ljudi vole komplicirati. Kaže da ne pravi velike planove za budućnost i zadovoljna je svojim života do sada.

– Važno je samo da smo zdravi i sretni i onda sve dođe na svoje – poručuje Daniella na kraju razgovora.

Leave a comment

0/100