Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Film “Mama Mia! Idemo ponovo” pretpremijerno u Cinema Cityju 18. jula

Ako volite ljeto i more, ako ste spremni da se upustite u ludu avanturu, da zapjevate najveće hitove grupe ABBA i uživate u romantici i ljubavi, “MAMA MIA! IDEMO PONOVO” je film čiju premijeru ne smijete propustiti! Ulaznice za pretpremijernu projekciju su od danas u pretprodaji na blagajnama Cinema Cityja.

Deset godina poslije filma “Mama Mia!” koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA.

Uz glumačku ekipu iz prvog dijela, koju je obogatila Lily James (Pepeljuga, Vozač) u ulozi mlade Donne, Andy Garcia i dobitnica Oskara, Cher, nastavak muzičke komedije punit će kino dvorane ove godine. Ulogu Donne i ovoga puta tumačit će jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meryl Streep, zajedno sa Julie Walters kao Rosie i Christine Baranski u ulozi Tanye.

Amanda Seyfried i Dominic Cooper i u nastavku su Sophie i Sky, dok se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård i oskarovac Colin Firth vraćaju ulogama potencijalnih Sophienih očeva, Sama, Billa i Harrya. Radnja filma nas vraća naprijed – nazad kroz vrijeme kako bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.

“Mama Mia! Idemo ponovo” i ovoga puta produciraju Judy Craymer i Gary Goetzman, dok je Craymer  takođe i jedan od tvoraca i producent svjetski poznatog i uspješnog pozorišnog mjuzikla. Ol Parker (scenarista filma Best Exotic Marigold Hotel) scenarista je i redatelj ovog nastavka. Benny Andersson i Björn Ulvaeus radili su muziku i tekst za ovaj film.

Leave a comment