Skip to content Skip to footer

Banja Luka: Zimzograd ove godine na tri lokacije

U srcu Banje Luke, pet godina zaredom, organizuje se Zimzograd koji, tokom decembra i početkom januara, u grad na Vrbasu donese posebnu zimsku čaroliju. Ovogodišnji Zimzograd, koji će biti održan od 1. decembra, do 2. januara naredne godine, donosi puno noviteta, a organizatori, banjalučka agencija Mint i Turistička organizacija Banje Luke (TOBL), obećavaju sadržaje za cijelu porodicu, mlade generacije i sve posjetioce iz zemlje i regiona.

– Ova zimsko-turistička manifestacija održava se na glavnom gradskom trgu, Trgu Krajine, i traje mjesec, u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika. Građanima Banje Luke, ali i turistima koji u to vrijeme borave u ovom gradu, donosi prazničnu čaroliju. Kombinuje evropsku praksu i domaći kvalitet i kreativnost i posjetiocima nudi mnoštvo sadržaja – zabave, muzike i odličnog raspoloženja. Manifestacija je postala dio turističke ponude grada na Vrbasu. Osim gastronomske ponude, tu su i koncerti domaćih i regionalnih bendova, igraonice i brojne edukativne i kreativne radionice za najmlađe, moderno uređeno klizalište, zabavni park, promocija kreativnih rukotvorina, humanitarne akcije i drugo – objasnili su u TOBL-u.

Marko Šiniković, glasnogovornik Zimzograda, istakao je da će na ovogodišnjem Zimogradu učestvovati više od 60 izlagača iz čitave Bosne i Hercegovine.

– Oni će upotpuniti raznovrsnost ponude i zadovoljiti sva čula naših posjetilaca. Zimzograd je zabilježio nevjerovatnu posjećenost prethodnih godina, a ove godine upotpunili smo naš program s Fanta Meet upom i zvijezdama YouTube scene koji će se održati na ulici Kralja Petra I Karađorđevića između Trga Krajine i parka Petar Kočić. U decembru ćemo imati šest tinejdžerskih zvijezda YouTubea Muđa i Ćale, Yasserstain, Marija Žeželj, Zvoganj, Davor Gerbus i Jana Dačović. Odlučili smo se na ovaj korak, jer smo primjetili da su nove generacije nadmašile očekivanja Zimzograda s prošlogodišnjim meet upom s Janom Dačević, koji je trajao više od sedam sati – kazao je Šiniković.

U sklopu ovogodišnjeg dnevnog programa svakog dana nastupaće DJ-evi, tamburaši, saksofonisti, duo i trio sastavi, a njihove izvedbe biće dio After work party programa.

Banjalučki Zimzograd ukrašava desetke hiljada lampica i svjetlosnih efekata, a duž Trga Krajine svi posjetioci mogu uživati u bogatoj i raznovrsnoj ponudi izloženoj u četrdesetak kućica, u kojima se može naći mnoštvo stvari, od igračaka, suvenira, unikatnih rukotvorina do prehrambenih prozvoda.

Leave a comment