Zlatan Muslimović: Golf mi je uz porodicu na prvom mjestu

Zlatan Muslimović FOTO: IVAN ŠEBALJ

Zlatan Muslimović godinama je u fudbalu oduševljavao Bosance i Hercegovce, a u posljednje vrijeme veoma je aktivan u potpuno novom sportu – golfu.

Naime, fenomenalni napadač, koji je u bogatoj karijeri nastupao za Udinese, Perugiu, Ascoli, Padovu, Rimini, Messinu, Parmu, Atalantu, PAOK, kineski Renhe, Zavrc, Koper, dugi niz godina rekreativno je igrao i golf, a polako počinje i s profesionalnim bavljenjem ovim sportom.

– Uvijek me je zanimao ovaj sport, ali naravno fudbal je imao prednost. Mislim se u budućnosti malo ozbiljnije baviti jer za golf nikada nije kasno. To je sport za sve generacije, tako da vjerujem da je preda mnom još mnogo godina igranja – govori Muslimović koji je rođen 6. marta 1981. godine u Banjoj Luci.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da je između fudbala i golfa ogromna razlika, te se nada da će u i novom sportu imati barem približno uspjeha kao u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

– Ja sam novi kolačić. U BiH imamo dobrih igrača i mi svi pokušavamo da ih ima još više. Zahvaljujem se Jasminu Selmanagiću što je napravio ovaj prelijepi kompleks u Sarajevu, koji je na svjetskom nivou. Koliko sportske institucije u BiH ne ulažu u sport i koliko mu pridaju pažnje ovo je stvarno fenomenalno – nastavlja Zlatan.

Muslimović dodaje da je golf sve popularniji u našoj zemlji, ali i regionu tako da će konkurencija biti sve jača.

– Golf je jedan od najstarijih i najpopularnijih sportova na planeti, a ima sve više poklonika u našoj zemlji. Trenutno pored golf terena u Sarajevu, postoje i manji u Posušju i Zavidovićima. U našoj zemlji postoji golf savez sa šest klubova u kojem je registrovano oko 200 igrača. Golf mi je sada, uz porodicu, na prvom mjestu – istakao je na kraju razgovora Muslimović.

Komentari