Skip to content Skip to footer

Unaprijeđena turistička infrastruktura na Vodopadu Kravice

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je općinu Ljubuški gdje je zvanično pustila u rad upravni objekt i javnu rasvjetu staza Vodopada Kravice. Taj projekat koštao je 300.000 KM.

Đapo je istakla da je tim projektom dodatno unaprijeđena turistička infrastruktura na Vodopadu Kravice, koji je jedno od najvažnijih turističkih odredišta u našoj zemlji, gdje se iz godine u godinu bilježi rast posjeta.

– Federalno ministarstvo okoliša i turizma oduvijek je podržavalo projekte i inicijative vezane za Vodopad Kravice, te će i u budućnosti isto činiti, kako bi se ovaj prirodni dragulj sačuvao i iskoristio za uvezivanje turističke ponude u Hercegovini, te na taj način zadržali turisti da duže borave u našoj zemlji. Zajedničkim djelovanjem postići ćemo da turisti budu zadovoljni, povećati prihode od turizma, a istovremeno zaštititi i prirodu – kazala je ministrica Đapo.

U zadnjih deset godina Federalno ministarstvo okoliša i turizma uložilo je više od tri miliona konvertibilnih maraka u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, elektromreže, rekonstruirane su mlinice na slapovima Kravice i Kočuša, most na  Trebižatu itd.

Ministrica Đapo je tokom dana posjetila i franjevački samostan na Humcu, rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Leave a comment

0/100