Skip to content Skip to footer

Adnan Hajrulahović Haad: Užurbano radi na kolekciji za modernog muškarca

Adnan Hajrulahović Haad prepoznatljivo je ime bh. modne scene. Harizmatični modni dizajner, koji u sklopu svog brenda HAAD, već skoro dvije decenije njedri modne kolekcije kroz linije “Haad Couture”, “Haad get a game”, “H Line” i “Clewear” i zasigurno pomjera granice naše modne scene.

Svoje modele izlagao je u više od 30 zemalja i sarađivao s mnogim poznatim ličnostima u regionu i svijetu. Ovih dana Haad užurbano radi na pripremi nove kolekcije, a riječ je o  muškoj modi.

To je još jedan segment koji sam ostao dužan pobornicima moje mode. Riječ je o kolekciji namijenjenoj modernom muškarcu, pod radnim nazivom “Soldier of Lov”. Do sada su nekako žene bile fokus u mom stvaralaštvu, ali kroz sportski segment branda HAAD osjetio sam da naše društvo ima potrebu za dizajniranom muškom kolekcijom i možda je sada pravi trenutak da to i prezentiram – otkriva nam Adnan.

Pored toga, kreator u novembru planira prikazati žensku couture kolekciju.

– Vrijedno radim na novim projektima sportske mode “Haad get a game” i novim poduhvatima poslovnog odijevanja za ozbiljne i prestižne firme. Također, krajem godine nastavljam s internacionalnim projektima koje sam započeo još prije desetak godina u Španiji, ali sam ih zbog svjetske krize stopirao, a sada je pravo vrijeme da krenem tamo gdje sam stao – objašnjava Hajrulahović.

Iza ovog dizajnera puno je velikih i važnih projekata. Ponosan je, kaže, na ono što je do sada uradio.

– Otvorio sam vidike i puteve mladim dizajnerima, ali i osvjetlao obraz naše zemlje na mnogim svjetskim destinacijama. Sada idem dalje, nastavljam s internacionalnom karijerom, jer novi projekti donose adrenalin. Uz sve to nekako sam sentimentalan i imam romantično sjećanje na modnu radionicu s nekoliko uposlenih od prije desetak godina, jer rad s individualnim klijentima upravo je ono što me inspiriše. Industrija i pogon jesu uređeni sistemi rada, koje dizajneri priželjkuju, ali od njih i zahtijevaju potpunu predanost i koncentrirani rad bez zaustavljanja – kazao je Haad.

Leave a comment