Skip to content Skip to footer

U Sarajevu najavljen projekat izgradnje 29 luksuznih vila

Povodom najavljene izgradnje 29 luksuznih vila u okviru projekta Golden Hills Bosnia koji finansira firma Dido Group, u Tarčinu je održan prezentacija projekta. Veliki broj prisutnih gostiju uživao je u druženju na prigodnom koktelu te izrazio podršku ovom projektu.

Ranije održana je i prezentacija poslovnih planova kompanije Dido Group, a događaju je prisustvovao i turski ambasador u BiH Haldun Koc, direktor Ziraat banke u BiH Ali Riza Akbaş, kao i niz drugih visokih zvanica.

Prisutnima se tada obratio i ambasador Koc koji je kazao da je velika čast što je pozvan na ovaj događaj te da pozdravlja projekat Golden Hills.

– Turska ima poznate kompanije iz građevinskog sektora i želimo povećati broj projekata u sektoru infrastrukture. Želim se u ime svoje vlade zahvaliti na ovoj inicijativi te tursko-švicarskoj poslovnoj saradnji. Ovo je primjer dobre saradnje i želio bih da vidim kvalitetno uspostavljen sistem izgrađen na osnovu ovog projekta, te da služi kao model za sve buduće inicijative. Tokom čitavog ovog projekta trebate držati na umu da iako je ovo komercijalni projekat, da je također važan ugledu Švicarske i Turske – kazao je Koc.

Dido Group je kompanija osnovana u Švicarskoj u kojoj posluje više od 20 godina, a u BiH je nedavno osnovano predstavništvo ove kompanija koja djeluje i u okviru tursko-švicarskog poslovnog partnerstva.

Ključni projekat ove firme u našoj zemlji je Golden Hills. Plan je da se na već kupljenoj parceli od oko 25.000 kvadratnih metara u blizini Sarajeva izgradi 29 luksuznih vila. Ovo naselje će imati bazen, fudbalski, teniski i košarkaški teren te niz drugih sadržaja.

Leave a comment

0/100