Skip to content Skip to footer

U Beču promovisani investicioni i privredni potencijali BiH

Ambasada BiH u Beču organizovala je promociju investicionih i privrednih potencijala BiH koja je, u okviru dva panela, održana u prostorijama Banke Austrije, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na prvom panelu pod nazivom “Razlozi za investiranje u BiH i planovi za saradnju” predstavnici Agencije za promociju stranih ulaganja (FIPA) i Vanjskotrgovinske komore BiH – Agencije za promociju izvoza izložili su komparativne prednosti BiH i ekonomske potencijale relevantne za potencijalne partnere iz Austrije.

U okviru drugog panela pod nazivom “Poslovne i investicione šanse na regionalnom nivou u BiH” predstavnici privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te dvije austrijske kompanije koje posluju u BiH, a koje su primjer uspješne saradnje, predstavili su i diskutovali o konkretnim mogućnostima ekonomske i trgovinske saradnje BiH i Austrije.

Učesnici su imali priliku i da probaju vina i sireve iz BiH koje su za ovu priliku poklonili “MCI” – Široki Brijeg, Vinarija “Zadro” – Domanovići, i “Livanjska mljekara” – Livno.

Na početku promocije učesnicima su se obratili ambasador BiH u Austriji Tomislav Leko, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu u Privrednoj komori Austrije Konstantin Bekos i rukovodilac Centra za diplomatske misije i međunarodne poslovne klijente iz Banke Austrije Martin Majer.

Promocija je održana u saradnji s Privrednom komorom Austrije i uz podršku Banke Austrije koja je članica “Unicredit grupe”.

Leave a comment

0/100