Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Otvaranje “Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa” 6. decembra

Najveći  sarajevski zimski događaj, koji svake godine privuče veliki broj stanovnika i turista “Coca-Cola Sarajevo Holiday market”,  bit će otvoren 6. decembra u parku Hastahana u općini Centar.

I ove godine posjetioce manfestacije, koja se održava  sedmi put, očekuje niz interesantnih sadržaja, među kojima je i korištenje ledene plohe,  a Općina Centar Sarajevo je u januaru  osigurala besplatne termine za sve ljubitelje klizanja.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka  na pres-konferenciji je kazao da manifestacija Grad Sarajevo  pozicionira na listu evropskih gradova koji imaju jedan ovakav advent.

– Vjerujem da  ćemo iz godine i godinu biti još bolji partneri i da ćemo još bolje sarađivati. Kao što je poznato Grad Sarajevo u saradnji s  Kantonom Sarajevo,  Turističkom zajedncom KS i sve četiri gradske općine  organizuje spektakularni doček Nove godine, koji će trajati tri dana, zato će priča Holiday market upotpunuiti našu zimsku čaroliju i ono što pokušavamo napraviti od Grada Sarajeva – kazao je Skaka.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić rekao  je da je ovo “dokaz da sve što se radi zajendo i iskreno  ispadne dobro”.

– Ovo je poruka i drugim novima vlasti da rade iskreno za državu BiH i njene građane. Ovaj projekt  smo usmjeriili prije svega na mlade ljude, djecu, ali i sve građane. Moramo učiniti sve da mladi budu zadovoljni, da na Hastahani mogu koristiti klizalište, za koje će Općina Cenar u januaru osigurati besplatne  termine.  Ovo je jedan novi ambijent kojem ćemo se svi radovati – kazao je Ajnadžić.

Predsjenik Turstičke zajednice KS Nermin Muzur, izjavo je da je “Sarajevo Holiday market ” jedna u nizu pozitvnih priča koje su dešavaju u prednovogodišnjem periodu.

– Zasigurno je to jedna od najkvalitenijih priča koja sarajevsku destinaciju čini bogatijom, zanimljivijom, sa  sadržajem koji  nas u potpunosti na najbolji  mogući način uvodi u novogodišnji  period. Mislim da smo ove godine naprvili još jedan iskorak, jar ćemo  proslavu Nove godine proširiti  na tri noći.  Turistička zajednica KS od sutra kreće u regionalno predstvljanje  zimske sezone u Sarajevu i proslave Nove godine – kazao je Muzur.

Uime organizatira,  Nedim Lipa je kazao da “Coca-Cola Sarajevo Holiday market” nastao prije sedam godina kao zajednička aktivnost  Udruženja  građana za unapređenje  poslovanja Baščaršije i Fondacije Sarajevo navigator, s ciljem upotunjavanja zimske turstičke ponude Grada Sarajeva.

Leave a comment