Skip to content Skip to footer

Neum dobija pogon za preradu maslina

Općina Neum u mjestu Dubrava planira izgradnju pogona za preradu maslina, potvrdio je neumski načelnik Živko Matuško za Bljesak.info.

Prema Nacrtu Budžeta za 2018. Općina planira izdvajanje 515.000 maraka, a po procjenama nedostaje još oko 330.000 KM za dovršetak finansijske konstrukcije u kojoj je planirana izgradnja objekta i opremanje objekta potrebnom opremom, značajne za neumske maslinare.

-Ured za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva implementira projekt pod nazivom ‘Projekt razvoja ruralnog poslovanja’ i financiran je većim dijelom sredstvima kredita Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj, a pružatelj usluga je Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA. Općina Neum je svojom aplikacijom ispunila potrebne uvjete za povlačenje sredstava za sufinanciranje projekata izgradnje Uljare – rekao je načelnik Živko Matuško za Bljesak.info.

Idejni i glavni projekt izgradnje ”Uljare” izradila je mostarska kompanija ECOPLAN, dok je u dnevnim novinama objavljen natječaj za izbor izvođača radova koji će, tvrdi načelnik, već poslije Nove godine biti izabran i započeti s radovima.

Leave a comment