Skip to content Skip to footer

Tuzla: Počela proizvodnja zdravih grickalica

Zahvaljujući donacijama Evropske unije kroz projekat Lokalni integrisani razvoj (LIR) u saradnji sa Gradom Tuzla i UNDP-om, podržani su projekti Poljoprivredne zadruge Agropromet u Simin Hanu, te kompanije Tradicionalni i stari obrt BUENO, koja posluje u RPC Tuzla-Inkubatoru “Lipnica”, a čija je djelatnost proizvodnja slatkih prehrambenih proizvoda.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, Lars-Gunnar Wigemark i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, posjetili su ova dva subjekta.

Evropska unija donirala je sredstva za projekat hladnjače pri Poljoprivrednoj zadruzi, te 7.000 KM sredstava za unapređenje proizvodnje kompaniji BUENO. Ukupna vrijednost nabavke hladnjače iznosila je 85.000 KM, od čega je oko 60.000 KM donacija EU, putem UNDP/LIR projekta, a 25.000 KM je sufinansiranje Grada Tuzla.

Projekat lokalnog integrisanog razvoja (LIR) finansira Evropska unija, a realizuje UNDP u BiH, provodi se u 21 gradu i općini u Bosni i Hercegovini. LIR projektom se pomaže lokalnim vlastima da riješe tri bitna problema – da unaprijede svoje usluge i smanje troškove administracije, da investiraju u infrastrukturu, i da rade na otvaranju novih radna mjesta za socijalno ugroženo stanovništvo.

Leave a comment

0/100