Skip to content Skip to footer

Sportski spektakl godine: Osmo izdanje Jahorina Ultra Traila je spremno

Pred nama je osmo izdanje sportskog spektakla godine, Jahorina Ultra traila 2022, koji će biti održan 23. i 24. jula ove godine. “Mjesto susreta ljepote i izazova” je moto ove sjajne manifestacije koja u 2022. godini dobija dodatnu dimenziju, spajajući ne samo staze, obronke, planine, sela i gradove, već i države.

Organizacioni tim Jahorina Ultra Traila 2022 otišao je korak dalje i pripremio do sada neviđeno iskustvo pripremom ULTRA trke koja će se u ovogodišnjem izdanju prostirati na dužini od 130 kilometara – od najljepših predjela Srbije i regiona nacionalnog parka Tare do olimpijske planine Jahorine – prekrivajući mnoštvo prelijepih krajolika i vrhova na koje se potrebno popeti tokom ove ULTRA fantastične trke.

Cjelodnevni izlet

Profesionalni ili rekreativni trkači će, uz ULTRA trku, imati priliku da testiraju svoje mogućnosti na još tri – MAXI, MIDI i MINI.

MAXI trka, dužine 70 kilometara startuje u gradu Rogatica i vodi sve do vrha Jahorine, gdje se trka i završava.

MIDI trka, dužine 27 kilometara, startuje ispred hotela Rajska dolina na planini Jahorini odakle se trkači penju na sam vrh iste.

MINI trka, dužine 10 kilometara, startuje i završava se na najvišoj tački Jahorine, ispred Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice.

Jahorina Business Trail jedna je od novina ovogodišnjeg, 8. po redu izdanja Jahorina Ultra Traila 2022, ali i savršen izbor za sve kompanije koje u svom timu imaju zaposlene koji vole prirodu, trčanje na otvorenom, ili čak hodanje u istom ambijentu.

Tako u zaista sjajnom opusu trka, Jahorina Business Trail predstavlja štafetnu trku dužine 10 kilometara, namijenjenu timovima sačinjenim od dva člana kompanija, koji mogu biti ženski, muški, ili kombinovani. Ova nevjerovatna trka počinje i završava se na najvišoj tački Jahorine od 1.916 metara nadmorske visine, s prekrasnim pogledom na okolne planine.

Bilo da ste ljubitelj prirode i aktivnog načina života, iskusan trail trkač i entuziasta, ili jednostavno želite da zajedno sa članovima porodice organizujete cjelodnevni izlet u prirodi, sigurni smo da ćete pronaći trku za sebe.

Profesionalna oprema

Učešće u trkama podrazumijeva korištenje profesionalne opreme, a sjajna vijest je da će svi startni paketi učesnika MINI trke, uz Early Bird prijavu, sadržati majicu brenda Compressport, odnosno sportske kompresijske majice.

Učesnici preostale tri trke, odnosno ULTRA, MAXI i MIDI, u svojim startnim paketima majice brenda Compressport dobit će ukoliko preduhitre druge učesnike – startni paketi dijelit će se do isteka zaliha.

Sve trke Jahorina Ultra Traila su verifikovane i nose kvalifikacione bodove za trke Svjetskog kupa u trail trčanju, kao i ITRA bodove, a sam događaj Jahorina Ultra Trail zvanično je dobio status trke kvalifikanta za UTMB®, jedan od najvećih svjetskih događaja u svijetu trail trčanja.

ULTRA, MAXI i MIDI trke dobile status kvalifikanta u kategorijama 100K, 50K i 20K, a učešćem u jednoj od njih trkači dobijaju privilegovan pristup trkama svjetske serije UTMB®. Izaberite svoju dozu adrenalina i prijavite se na zvaničnoj internet stranici jahorinatrail.com.