Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Na Sajmu knjige predstavljen najnoviji SMART kapp uređaj

Lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. jučer je zajedno s predstavnicima svjetskih tehnoloških kompanija SMART i NEC na konferecniji za novinare upriličenoj zadnjeg dana 30. po redu Međunarodnog sajma knjige u Sarajevu ukazala na potrebu investiranja u znanje.

Pod motom “Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu”, IMTEC je od 18. do 23. aprila prezentirao najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda stjecanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito. IMTEC je dobitnik ovogodišnje specijalne nagrade za inovativnu prezentaciju na sajmu.

Na konferenciji za medije o digitalnim tehnoligijama i novim načinima komuniciranja i sticanja znanja govorili su osnivač i vlasnik komanije IMTEC Selmir Vrabac, zatim Zoran Crnoseljanski NEC Sales representative Balkan/Hungary i Aleš Celcar SMART Sales representative Adriatic region.

U okviru Sajma premijerno je predstavljen najnoviji SMART kapp uređaj koji na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama.
Riječ je o svojevrsnoj elektronskoj piši – briši tabli koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

Osnivač i vlasnik kompanije IMTEC Selmir Vrabac je rekao da SMART kapp uređajem žele napraviti transfer znanja partnerima, primarno iz sektora obrazovanja, ali su dio vremena i asortimana posvetili i poslovnim korisnicima.

– Inovativnim nastupom smo nastojali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Želimo da tehnologiju učinimo bliskom, njenu primjenu jednostavnom, da učenik postane aktivni sudionik procesa učenja kroz interaktivnost koju omogućava tehnologija – rekao je Vrabac.

IMTEC je, kako je rečeno, ekskluzivni zastupnik za BiH tehnoloških kompanija Smart, NEC, Sharp i Bit Defender.

Predstavnici kompanija NEC i Smart, Zoran Crnoseljanski i Aleš Celcar su kazali da tehnologija u obrazovnom procesu ne podrazumijeva samo obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi.

Po njihovim riječima, postoji i razmjena informacija između inženjera, u internim obukma u firmi, između saradnika u administraciji, u poslovnom procesu, procesu odlučivanja, u konferencijskoj sali, kada više ljudi učestvuje u procesu, a to sve mora biti brzo digitalizirano da bi ostao trag.

– Današnji svijet u potpunosti postaje digitalan i mi to moramo ispratiti ili nas neće biti. IMTEC u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva, ljudske resurse da u BiH pruži ono što je najbolje na tržištu – kazao je Crnoseljanski.

Od uređaja na sajmu je predstavljen i SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 15 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba, te specijalizranu službu za prodaju firmama i institucijama.

Leave a comment