Skip to content Skip to footer

Najavljeni prvi letovi “Ryanaira” iz Banje Luke za Brisel i Memingen

Aviokompanija “Ryanair” od novembra ove godine uspostavlja direktne letove iz Banje Luke za Brisel i Memingen, dva puta sedmično.

-Početkom zimske sezone ostvarujemo saradnju sa aviokompanijom broj 1. u Evropi čime ćemo omogućiti našim građanim konekcije sa više od 90 destinacija širom svijeta – saopćeno je iz banjalučkog aerodoroma.

Bosna i Hercegovina je, kako dodaju, 37. zemlja u koju će “Ryanair” saobraćati, a kako bi “proslavili” početak saradnje s Aerodromom Banja Luka iz kompanije “Ryanair” su najavili akciju na cijenu aviokarata do srijede, 25. aprila, u ponoć, kao i mnoge druge pogodnosti.

V.d. direktora Aerodroma Banja Luka Duško Kovačević je naveo da je dolazak ove kompanije za njih “veliki dan”, kao i za grad Banju Luku i Bosnu i Hercegovinu.

– Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju s više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banje Luke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda – rekao je Kovačević.

Leave a comment

0/100