Skip to content Skip to footer

Sajam privrede u Skenderiji od 14. do 16. decembra

Centar Skenderija je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine.

Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudi priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz ovih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.

S tim u vezi, u Skenderiji će od 14. do 16. decembra ove godine biti organiziran 4. sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje, a očekuje se više od stotinu izlagača.

Najveća pažnja bit će posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja, jer angažiraju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu.

To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda…

Cilj sajma je prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća, a bit će to prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti.

Osim toga, organizatori žele promovirati pozitivni odnos prema poduzetništvu, te poticati međusobnu saradnju i povezivanje subjekata malog i srednjeg s velikim poduzetnicima, kao i regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata s privrednicima iz okruženja.

Leave a comment