Skip to content Skip to footer

Turska softverska kompanija želi saradnju s bh. stručnjacima

Turska softverska kompanija Akinsoft iz Istanbula želi ustanoviti dugoročan poslovni odnos u Bosni i Hercegovini, te traži poslovnu saradnju sa kompanijama iz Kantona Sarajevo.

U dopisu upućenom Privrednoj komori Kantona Sarajevo (PKKS) navode da se saradnja  odnosi na implementaciju ERP programa, za što su im potrebni lokalni IT stručnjaci.

– Akinsoft želi pokrenuti projekt u Bosni i Hercegovini dovođenjem usluga u Sarajevo. Cilj im je pokloniti određeni broj ERP programa firmama koje rade u Sarajevu, ali i drugim gradovima Bosne i Hercegovine – navode iz PKKS.

Ujedno namjeravaju pružiti obuku u vezi s instalacijom, korištenjem i podrškom programa za IT stručnjake ili firme koje se bave informatičkim sektorom WOLVOX ERP.

Firma Akinsoft ima bogato iskustvo u programiranju i više od 2.000 partnera u 28 zemalja. Nude VIŠE OD 120 softverskih rješenja, uključujući ERP rješenja i sektorske programe.

Njihovi potencijalni krajnji korisnici su iz različitih oblasti, poput elektronike, telekomunikacija, informacijskih tehnologija, automobilske industrije, građevinskog sektora, turizma.

Leave a comment