Skip to content Skip to footer

Predstavnici BiH na svjetskom sajmu pekarstva u Minhenu

Više od 1.300 izlagača iz cijeloga svijeta predstavit će svoje najnovije inovacije, trendove i tehnička dostignuća iz pekarske branše ove godine u Minhenu. Upravo zato 2018. godina za ovu industriju stoji u znaku iba. Radi se o vodećem svjetskom sajmu za pekarstvo, poslastičarstvo i snack koji će se održati od 15. do 20. septembra u Minhenu.

Sajam iba 2018 je mjesto susreta stručnjaka iz područja pekarstva, slastičarstva i snack industrije. Vodeći stručni sajam za pekarstvo i slastičarstvo privlači više od 77.000 posjetilaca iz skoro 170 zemalja svijeta.

Povodom predstojećeg sajma iba 2018 u Sarajevu je održana prezentacija sajma, a u organizaciji Predstavništva njemačke privredne komore u BiH koje raspolaže s dugogodišnjim iskustvom u predstavljanju sajmova u Njemačkoj i kao takvo je uvijek na raspolaganju kao podrška firmama koje žele da učestvuju na sajmu.

-AHK BiH je kontakt biro za njemačke sajamske kuće messe München International – MMI u Minhenu, Koelmesse u Kölnu i sajam igračaka Spielwarenmesse Nurnberg, te potencijalnim izlagačima i posjetiocima iz BiH pruža informacije i podršku. Naša podrška se bazira na dodatnim informacijama o sajmovima, pomažemo u organizaciji samog izlaganja i kroz savjetodavnu ulogu nastojimo olakšati cijeli proces za delegacije ili pojedince – istakla je Amra Šurković iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Martin Gaber, zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, podsjetio je da je AHK zvanični predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke kompanije koje su zainteresovane za bh. tržište.

S jedne strane, imamo sajamske aktivnosti, a s druge, trgovinsku razmjenu između dviju zemalja. Kroz našu podršku uspostavljamo veze i dajemo podršku investitorima istakao je on.

Na svjetskom sajmu za pekarstvo, poslastičarstvo i snack ove će godina i Bosna i Hercegovina imati svog predstavnika, a radi se o pekari Mrvica. Dina Ramić Husomanović, direktorica Mrvice, kazala je da će ovo nakon tri godine poslovanja biti poseban izazov za njih.

Nakon posjete sajmu 2015. stekli smo brojna iskustva, znanja i sklopili ugovore i poznanstva. Ponosni smo da smo prva pekara iz BiH koja će se predstaviti na ovom velikom događaju. Želimo da tržištu predstavimo proizvode koje planiramo da plasiramo na tržište Njemačke i Austrije kazala je ona.

Leave a comment

0/100