Skip to content Skip to footer

Mostar: Počela gradnja stambenog kompleksa Cesar’s Residence

Kompanija Cesar’s d.o.o. počela je u Mostaru gradnju ekskluzivnog stambenog kompleksa Cesar’s Residence smještenog na obali rijeke Neretve, u ulici H. Zahirovića Lace. Projekat je u prvoj fazi izgradnje, a radovi bi trebali biti završeni do kraja februara 2019. Stambeni objekat će sadržavati 20 stanova različite strukture, a u sklopu objekta bit će zatvoreni bazen i fitness sala. Stambeni kompleks Cesar’s Residence obuhvata dva nivoa suterena, prizemlje, dva sprata, te potkrovlje.

Ova lokacija sa sobom nosi niz prednosti. Nalazi se u centru grada, a budućim stanarima će osigurati uživanje u potpunom miru, prirodnim ljepotama koje posjeduje Neretva, te bijeg od stresa i svakodnevne gužve. Osim toga, nedaleko od kompleksa nalaze se brojni uslužni i trgovački sadržaji, banke, javni prijevoz, kao i simbol grada na Neretvi, Stari grad s impozantnim Starim mostom.

Osiguran je i dovoljan broj parking mjesta za buduće stanare, pa tako na prvom nivou suterena se nalazi garaža s 12 mjesta, dok se na drugom nivou nalazi dodatnih 11 mjesta. Pored garaža, suteren nivo -1 i prizemlje imat će po dva stana s prelijepim pogledom na Neretvu.

Prvi i drugi sprat imat će po sedam stanova, dva penthausa će biti smještena u potkrovlju. Objekat će imati i dvorište prema Neretvi koje je koncipirano kao zajednički prostor za odmor, sunčanje, igralište za djecu i uređene zelene površine, a budući stanari imaju mogućnost instaliranja smart home sistema. Ukupna bruto površina objekta je 4.921 metara kvadratnih, a projekat je radila firma Entasis, dok su izvođači radova Amitea, Gramer i Cesar’s Residence.

Nakon višedecenijske gradnje stanova koji su vlasnicima pružali samo mogućnost stanovanja, kompanija Cesar’s d.o.o. pristupa novom konceptu gradnje koja pruža novi kvalitet življenja. To definiraju izrekom: “Ovdje se samo ne stanuje, ovdje se kvalitetno živi”. Za izgradnju objekta birani su samo najkvalitetniji materijali s ciljem postizanja što veće energetske efikasnosti. Fasada je izrađena kombinacijom kompaktne termofasade i svim potrebnim slojevima montaže ventilirane fasade s termoizolacijom kamene vune.

Cijene stanova se kreću između 2.500 i 3.000 KM po metru kvadratnom. Kako su naglasili iz kompanije, postoji veliki broj zainteresiranih kupaca, pa je dio stanova već rezervisan. Ukoliko želite dodatne informacije za kupovinu stana, obratite se ovlaštenom agentu Agency Plus, a posjetite i web stranicu www.cesars-residence.agencyplus.ba.

Kompanija Cesar’s Residence bavi se maloprodajom i veleprodajom vodomaterijala, sanitarne opreme, keramike, građevinskih materijala te hidroizolacijom, a najznačajnije firme s kojima sarađuju su Onduline, Serel i Ege Seramik.

Leave a comment