Skip to content Skip to footer

Nova turistička atrakcija u Mostaru: Zip-lineom na plato ispod Starog mosta

Mostar u cilju oplemenjivanja i obogaćivanja turističke ponude uskoro dobija novu turističku atrakciju. Tako će Mostarci, ali i svi gosti ovoga hercegovačkog bisera, zahvaljujući šampionima skokova sa Starog mosta, imati priliku okušati adrenalinsku atrakciju zip-line, i to u samoj gradskoj jezgri.

Lorens Listo, Samir i Ermin Zukanović konačno su dugogodišnju ideju doveli do realizacije, i to bez pomoći grada i države. Prema Listinim riječima radovi su u toku, a prvi zainteresirani pustit će se zip-lineom za petnaestak dana.

Polazna tačka je park na Lučkom mostu a odredište plato ispod Starog mosta.

– Sajla će biti duga oko 200 metara, a uz svu potrebnu profesionalnu opremu avanturisti će imati priliku i da zabilježe spust u vrhunskoj rezoluciji, obzirom da će na kacigi biti instalirana GoPro kamera – priča Listo.

S obzirom na to da je riječ o zaštićenoj kulturnoj baštini UNESCO-a, pribavljena su sva potrebna mišljenja nadležnih institucija, tvrdi LIsto, kao i dozvola za zauzimanje javne površine Grada Mostara. Punu podršku, dodaje, dobili su od Turističke zajednice Stari Grad, pohvalivši ideju kao “pun pogodak” kao i od Kluba skakača u vodu “Mostari”, a posebno odobravanje je stiglo od građana te naravno turista.

– Ko god je ovih dana vidio radove i čuo o čemu je riječ, nestrpljivo očekuje otvaranje. Ovo će zasigurno biti jedna vrhunska atrakcija koja će itekako upotpuniti turističku ponudu – kazao je Listo.

Koliko će ovo zadovoljstvo zainteresirane koštati još nije finalizirano, no sigurno je da će vrijediti svake marke. Daleko poznati mostarski skakači ponovo u svijet šalju pozitivnu sliku grada, onakvu kakvu Mostar, njegov simbol Stari most i njegovi čuvari zaslužuju.

Leave a comment

0/100