Skip to content Skip to footer

Kozara: Skijašima na raspolaganju tri ski-lifta za noćno i dnevno skijanje

Skijališta na Kozari posljednjih su godina postali atrakcija za sve ljubitelje zimskih sportova, kojima je na ovoj predivnoj planini, u sklopu Nacionalnog parka, omogućeno dnevno i noćno skijanje.

– Na raspolaganju su tri ski-staze, dvije za malo starije i jedna za najmlađe ljubitelje sniježnih radosti – poručili su u Nacionalnog parka Kozara.

Ski-staza, dužine 700 metara, pokrivena je ski-liftom kapaciteta 900 skijaša na sat. Staza je osvijetljena reflektorima, te je ljubiteljima skijanja omogućeno i noćno skijanje.

U nedostatku snježnog pokrivača, uživanje u zimskim sportovima omogućavaju topovi za snijeg koji vještačkim snijegom pokrivaju čitavu dužinu staze.

Druga ski-staza, dužine 900 metara, opremljena je ski-liftom tipa “sidro” čiji je kapacitet 1.500 skijaša na sat, dok je ski-staza za djecu dužine oko 200 metara i pokrivena je mini liftom kapaciteta 450 skijaša na sat.

– Za sve one koji nisu savladali ovaj zimski sport na raspolaganju su instruktori skijanja. Također, omogućeno je i iznajmljivanje ski-opreme. Dakle, osigurani su uvjeti za skijaše svih uzrasta, naročito početnike, koji sada mogu uživati u ovom atraktivnom, zimskom sportu. Staze su uređene modernim snježnim ratracima, koji stvaraju idealne uvjete za skijanje. Poseban ugođaj čini noćno skijanje – objasnili su NP Kozara.

Za one koji se odluče duže zadržati u tišini i ljepoti prirode na Kozari, omogućen je hotelski ili smještaj u bungalovima okruženim visokim stablima četinara.

Leave a comment

0/100