Skip to content Skip to footer

Hotel Monti, idealan za odmor u svakoj prilici

Olimpijska planina Igman jedna je od najposjećenijih planina u okolini Sarajeva. Zbog velike količine ozona Igman je zračna banja a posjetitelji, osim u zimskom periodu kada dolaze uživati na snijegu i zimskim sportovima, od gradske gužve i vrućine osvježenje često nalaze upravo na ovoj planini.

Od kraja 2020. godine Igman posjetiteljima nudi posebno mjesto za predah, s vrhunskom uslugom za najbolji odmor u bilo koje doba godine. Radi se o hotelu Monti koji svojim gostima pruža brojne sadržaje, kako unutar hotela, tako i vani. Harmoničan i ušuškan ambijent hotela Monti savršeno se uklapa u planinsko okruženje.

Domaći proizvodi

-Hotel Monti pored smještajnih kapaciteta, pruža i usluge restorana Insieme sa 200 sjedećih mjesta koji će zadovoljiti sve zahtjeve naših gostiju. U restoranu možete otkriti fuziju tradicionalnih i svjetskih okusa s novim domaćim pristupom. Neka vas igra stilova, okusa, zabave i uživanja prati od jutra preko podneva pa sve do noći – kažu iz menadžmenta Hotela za magazin Visit BiH.

Naglašavaju da je u restoranu Insieme zastupljena internacionalna kuhinja, s tim da imaju i domaću, tradicionalnu kuhinju.

-Većinski se radi o planinskim jelima koja bi se mogla okarakterizirati kao tradicionalna kuhinja. Raznovrsnost našeg menija garant je zadovoljstva svakog gosta hotela bilo da se radi o domaćim ili stranim turistima – ističu.

Pitali smo ih i da li i u kolikoj mjeri u pripremi jela koristite domaće proizvode.

-Naši kuhari što je više moguće koriste domaće proizvode, jedina iznimka jeste ukoliko neke namirnice nemamo na našem tržištu i isti se uvoze. U takvim slučajevima smo primorani u pripremi jela koristiti proizvode koji nisu domaći. Trudimo se da u svakom segmentu koristimo sve domaće proizvode, kao i domaće dobavljače – kažu u hotelu Monti.

Pored restorana, hotel Monti svojim gostima pruža i mnoge druge sadržaje.

-Hotel Monti sadrži wellness i spa centar koji je prava oaza za goste gdje mogu odmoriti tijelo i duh. Ukoliko ipak gosti imaju potrebu za fizičkom aktivnosti imaju mogućnost da vrijeme provedu u našem fitness centru koji je opremljen po najvišim standardima i zadovoljava potrebe vrhunskih sportista – naglašavaju u menadžmentu.

Ukoliko odlučite svoj odmor provesti u ovom hotelu, na raspolaganju imate 65 udobnih soba i apartmana koji vas jednostavno pozivaju na odmor u prirodnom ambijentu olimpijske planine Igman.

Aktivni odmor

Puni ste energije i želite aktivno odmarati, ljubazni domaćini za vas će organizirat i dodatne aktivnosti.

-Pored usluga hotela, gostima nudimo i dodatne vanjske aktivnosti s tim da taj dio radimo s našim partnerima koji se isključivo bave tim dijelom organizacije turističkih tura, izleta… A mi smo svakako gostima na raspolaganju da im predložimo kao i dogovorimo za njih sve kako bi uživali što je više moguće u svom odmoru – poručuju iz hotela Monti.

S obzirom da hotel Monti radi tokom cijele godine, uvijek se trude gostima ponuditi novitete, nove pakete i maksimalno iskoristiti fantastičnu lokaciju.

-S našim partnerima imamo zimske i ljetne aktivnosti na planini i poznati smo kao apsolutni lider kada je u pitanju organizacija team buildinga za kompanije. Konferencijski turizam je jedna od najzastupljenijih grana turizma ne samo kod nas nego generalno u hotelima. Bilježimo veliku posjećenost u tom segmentu gdje kompanije imaju odlične uvjete za rad. Drago nam je kad nam se iste kompanije iznova vraćaju što nam daje nevjerovatno zadovoljstvo i motivira nas da naše usluge u kontinuitetu poboljšavamo – kažu nam.

Luksuzni hotel u srcu Igmana zaista je magnet za sve posjetitelje, a zavisno od perioda godine i sezone koja je, tako se i struktura gostiju mjenja.

-Većinom su domaći ili gosti iz regije ukoliko se odnosi na individualne goste. Također, i grupni turizam jeste za goste iz regije većinom. Ako pričamo o ljetnoj sezoni, tu su većinom gosti iz GCC regije, tako da zaista struktura gostiju ovisi o periodu godine odnosno sezone – poručuju na kraju.