Skip to content Skip to footer

Hifa Petrol u 2018. bilježi rast prihoda viši od 24 posto

Kompanija Hifa Petrol je  poslovnu 2018. godinu završila odličnim rezultatima, bilježeći rast prihoda od preko 24 %. Najuspješnija naftna kompanija u Bosni i Hercegovini po krajnjem finansijskom rezultatu je i tokom 2018. nastavila sa permanentnim rastom kako to čini već posljednjih 14 godina. Hifa Petrol je proširila svoju mrežu benzinskih stanica te trenutno posjeduje 32 širom Bosne i Hercegovine sa tendencijom širenja mreže i u 2019. godini.  Kako je ranije najavljeno, nastavljeno je sa novim investicijama, te je  zaključno sa akvizicijom plinskog i naftnog terminala u Ševarlijama Hifa Petrol samo u 2018. godini investirala preko 10 miliona konvertibilnih maraka. U svom vlasništvu trenutno posjeduje 5 naftnih i 3 plinska terminala koji se osim ovog u Ševarlijama, nalaze u Bukvi kod Tešnja, Grudama, Mostaru, Vogošći, a koji zadovoljavaju najviše tehnološke i ekološke norme poslovanja.

Kompanija snabdijeva preko 2.500 privrednih subjekata, a neki od njih su : JP Autoceste Federacije BiH, Željeznice Federacije BiH, KJKP Gras, JP Šume Republike Srpske, JP BH Pošta i mnogi drugi.

U toku je izgradnja nove upravne zgrade u Vogošći a završetak radova je planiran sredinom 2019. Zgrada je radjena po najsavremenijim standardima moderne gradnje, a sve u cilju poboljšanja uslova rada uposlenika.

-Broj uposlenih povećan je za 23%, odnosno za 70 novih uposlenika , čime je ukupan broj uposlenih na kraju 2018. godine bio preko 370. Kompanija veoma brine o svojim uposlenicima pružanjem što kvalitetnijih uslova rada sa fokusom na konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare – izjavio je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Dokaz da su ljudi najveće bogatstvo očituje se  kroz procese zapošljavanja i vrijednosti koje kompanija promoviše, a da su to i drugi prepoznali govori činjenica da je kompanija posljednje  četiri godine ponosni nosilac titule „Najpoželjniji poslodavac“.

Nova aditivirana HPLUS EURO 6 goriva su obilježila poslovanje kompanije Hifa Petrol u 2018. godini. HPLUS EURO 6 goriva, razvijena u saradnji sa svjetski renomiranom korporacijom – liderom  u tehnologiji aditiva, su visokokvalitetna goriva posljednje generacije koja donose vrhunske performanse i poboljšanu ekonomičnost vozilima, smanjuju potrošnju goriva do 4%, pojačava snagu motora, smanjuju zvuk rada motora, produžuju radni vijek motora, te dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova i doprinose zaštiti životne sredine.

U toku 2018. godine kompanija Hifa Petrol je  započela proces rebrendiranja svojih benzinskih stanica, rebrendiranje vozila za transport naftnih derivata, te se fokusirala i na unapređenje poslovanja u ostalim segmentima. Otvorene su i 4 nove benzinske stanice – u Visokom, Istočnom Sarajevu, Kozarcu i Cazinu, čime se Hifa Petrol benzinske stanice sada nalaze u više od 20 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Da bi svojim kupcima pružila što kompletniju uslugu Hifa Petrol je obogatila sadržaj svojih benzinskih stanica u sklopu kojih posjeduje 32 trgovine “HP SHOP”, 19 samouslužnih autopraonica  HP WASH, 11 vulkanizerskih radnji HP SERVICE, 28 mjenjačnica HP EXCHANGE i 7 kafea HP CAFE kao i vlastitu liniju motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh.

Osim u segmentu investicija, Hifa Petrol je nastavila da bilježi uspjehe i na drugim poljima čime dugi niz godina opravdava status najuspješnije naftne kompanije u Bosni i Hecegovini po izboru “TOP 100” Poslovnih novina.

-Tokom protekle godine nastavili smo sa unapređenjem poslovanja i veoma smo ponosni što novu 2019. godinu počinjemo kao prva kompanija u Bosni i Hercegovini iz naftne branše koja je dobila industrijsku sigurnosnu dozvolu, međunarodno priznati dokument koji u konačnici pokazuje da kompanija Hifa Petrol posluje u skladu sa svjetskim i evropskim sigurnosnim standardima – istakao je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić .

Misija kompanije Hifa Petrol je podržati mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji.  Iz tog razloga je 2015. godine pokrenuta kampanja „Najbolji sa najboljim“ u okviru koje su za zaštitna lica Hifa Petrola izabrani mladi i uspješni bh. sportisti Damir Džumhur, Amel Tuka, Mesud Pezer i Sanjin Pehlivanović, iza čijih rezultata stoje velika odricanja i trud i koji su dokaz da je i uspjeh u Bosni i Hercegovini moguć.

Svjesna svoje društvene odgovornosti, kompanija Hifa Petrol svojim aktivnostima ispunjava sve propisane uslove o zaštiti okoline i doprinosi razvoju zajednice i društva. U svom poslovanju posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša te je prije osam godina pokrenula kampanju „Ne bacaj smeće, sadi cvijeće”. Uvođenjem HPLUS Euro 6 goriva kojim se smanjuje emisija štetnih gasova kompanija na najbolji način pokazuje svoju ekološku odgovornost.

U toku svog dugogodišnjeg rada, kompanija kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Na Hifa Petrol benzinskim stanicama točenjem goriva u vrijednosti od 50KM, kupci imaju mogućnost besplatnog pranja vozila. Osim toga, u saradnji sa BIHAMK-om, njihovim članovima je omogućen popust od 0.05KM po litri goriva.

Kompanija Hifa Petrol i u 2019. nastavlja sa ulaganjem u nove projekte te konstantno radi na poboljšanju i proširenju usluga kao i pružanju podrške i nagrađivanju svojih vjernih kupaca.

Leave a comment

0/100