Skip to content Skip to footer

Turistička zajednica KS u Madridu: Dogovoreno štampanje vodiča za Sarajevo na španskom jeziku

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) predstavila je španskom tržištu turističku ponudu Kantona Sarajevo na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu 2019. održanom od 23. do 27. januara.

FITUR je sajam globalnog karaktera, a ujedno je i vodeći sajam turizma u Španiji. Izložbeni prostor se prostirao u devet paviljona. Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo se nalazio u paviljonu 4 – Evropa. Sajam je posjetilo više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo već je drugi put učesnik sajma i nakon kontinuiranih nastupa i prezentacija ostavljen je trag na španske turoperatere i posjetioce sajma. Na sajmu je dogovorena saradnja na izdavanju turističkog vodiča za Sarajevo, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To bi bio prvi vodič na španskom jeziku koji opisuje turističke znamenitosti Sarajeva, ali i šire, saopćeno je iz TZKS.

Posjetioce sajma su najviše zanimale kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva, a željeli su i saznati koji su najbolji i najbrži letovi za dolazak u glavni grad BiH.

Leave a comment

0/100