Skip to content Skip to footer

Exit festival stiže i u BiH: Od naredne godine velika zabava i na Jahorini

Velika porodica popularnog novosadskog Exit festivala od sljedeće godine brojat će još jednog člana, nakon što su čelnici festivala objavili da su počele pripreme za zimski festival na Jahorini.

Baš kako su to učinili prethodnih godina, kreiravši poslovnice u Crnoj Gori (Sea Dance), Rumunija (Revolution) i Hrvatskoj (Sea Star), Exit pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18. marta na olimpijskoj planini pokraj Sarajeva.

Program festivala biće koncipiran kao dnevni i noćni, po formuli 2+2 koja je korištena i za izuzetno uspješni Sea Star festival u Istri. Prvog dana festival će imati večernji party zagrijavanja, da bi naredna dva dana bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, a četvrti dan rezerviran za dnevni završni pary.

Više informacija o novom festivalu, njegovom imenu, ali i imenima prvih izvođača, biće saopćeni uskoro, a prve ulaznice po najpovoljnijim, promotivnim cijenama bit će dostupne i prije početka zimske sezone.

Kako je najavljeno, EXIT tim u saradnji sa Olimpijskim centrom “Jahorina” planira da novi festival u relativno kratkom roku pozicionira među najznačajnije zimske muzičke festivale na kontinentu.

Ovim je i Jahorina uvrštena među atraktivne destinacije u regionalnoj mreži festivala koje organizuje EXIT tim, čime se nastavlja povezivanje regiona kao osnova društvene misije EXIT festivala, ali i dalje pozicioniranje regiona jugoistočne Evrope kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam koji je u velikom usponu u svjetskim okvirima.

Leave a comment