Skip to content Skip to footer

BiH važan partner Volkswagena, otvoren ured u Wolfsburgu

Predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić, za potrebe Grupacije automobilske industrije, preuzeo je ured u sklopu Inovativnog kampusa Wolfsburg AG, a u sklopu projekta „Razvoj automobilske industrije FBiH”. Tome je prethodilo potpisivanje ugovora između Privredne komore FBiH i Wolfsburg AG o uslovima i načinu korištenja kancelarije, te ostale infrastrukture unutar kampusa.

Wolfsburg AG je u vlasništvu kompanije Volkswagen i grada Wolfsburga, a jedno od polja djelovanja ove kompanije je podrška firmama koje se bave proizvodnjom automobilskih komponenti.

Cilj ove aktivnosti je osiguranje uslova za intenzivno i institucionalno prisustvo predstavnika Grupacije automobilske industrije FBiH kroz partnerski odnos s Inovacijskim kampusom Wolfsburg AG, a zbog stvaranja pretpostavki za značajnije učešće bh. proizvođača automobilskih dijelova u Volkswagenu, ali i kod drugih njemačkih proizvođača automobila.

Kancelariju će predstavnici Grupacije automobilske industrije koristiti kao checkpoint i mjesto sastanaka, a zbog intenziviranja aktivnosti koje su planirane u narednom periodu. Tokom prvog zvaničnog sastanka s partnerima iz Wolfsburg AG precizirani su detalji već najavljenog i rezervisanog zajedničkog nastupa naših kompanija koje se bave proizvodnjom automobilskih komponenti na internom sajmu Volkswagenovih dobavljača IZB 2018, koji će biti održan u oktobru 2018. godine u Wolfsburgu.

Leave a comment