Skip to content Skip to footer

Ski centar Ponijeri od večeras nudi noćno skijanje

Nakon što su na Ponijerima kod Kaknja zabilježene nove količine snijega večeras će na ski-stazi, od 18.00 sati, biti omogućeno noćno skijanje, dok će za vikend biti omogućeno dnevno i noćno skijanje.

U navedenom ski-centru danas počinje i škola skijanja. Za početnike škola omogućava osnovne tehnike skijanja, a za napredne skijaše nove tehnike skijanja.

Aranžman za početnike obuhvata petodnevni prijevoz od Kaknja do Ponijera i nazad, usluge ski-učitelja, pedagoški nadzor i profesionalni tim sastavljen od iskusnih instruktora skijanja.

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj pokrenula je i kampanju “Proširi ponudu na Ponijerima” u okviru koje su postavljene eko-kućice, a svim zainteresiranima je upućen javni poziv za iskazivanje želje da prodaju svoje proizvode u eko-kućicama.

Do ski-centra Ponijeri stiže se za pola sata vožnje automobilom od Kaknja, asfaltiranim putem na kojem se vrši redovno zimsko održavanje, a ta vazdušna banja za odmor i rekreaciju nalazi se na nadmorskoj visini od 1.144 metra.

Leave a comment