Skip to content Skip to footer

Investitori iz Emirata zainteresirani za Banju “Guber” u Srebrenici

Investitori iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) zainteresirani su za ulaganja u BiH, a konkretni projekti bi mogli da budu u Banji “Guber” u Srebrenici.

-Veoma su zainteresirani da revitaliziraju taj banjski kompleks, ukoliko vlasti budu spremne za taj korak. Iskazali su spremnost da ulažu u ovaj prostor te da se razvijaju turistički potencijali i učini više na turističkoj ponudi i posjeti – rekao je potpredsjednik  RS-a Ramiz Salkić, nakon razgovora u Banjoj Luci s potencijalnim investitorima iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE), Kuvajta, Omana i Libanona.

Uvjereni su, kaže, da bi od Srebrenice mogli “napraviti” pravi turistički grad, s najviše turista po glavi stanovnika.

-Sada je na lokalnoj zajednici i svima onima koji mogu osigurati uvjete da to i urade. Investotorima je jedino važno da nemaju birokratke ili slične prepreke, kada su u pitanju ulaganja – rekao je entitetski potpredsjednik, navodeći da je bilo riječi i o mogućim ulaganjima u Banjoj Luci.

Postoji i interesovanje za oblast proizvodnje hrane, a entitetski potpredsjednik se nada da će vlasti u lokalnim zajednicama imati razumijevanje za moguće investicije.

-Nadamo se da ćemo u budućnosti otvoriti vrata investiranja – rekao je direktor kompanije Emirates d.o.o. šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi, u čijem je vlasništvu i zabavni park “Sunnyland” u okolini Sarajeva.

Leave a comment

0/100