Skip to content Skip to footer

Završite sezonu u stilu: Utrka Skakakvac Trail 2019 za željne uzbuđenja

Sarajevo će 28. septembra biti u centru interesovanja trkača iz više od 15 zemalja. Planinarsko društvo “Skakavac”, čija je misija da kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja u prirodi, široj populaciji promijeni stav spram očuvanja životne sredine, po treći put organizuje “Skakavac Trail”.
Utrka Skakavac Trail promoviše zdrav i aktivan način života, pomaže razvoju turizma, predstavlja prirodne i kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine te stanovnicima glavnog grada i turistima nastoji predstaviti Spomenik prirode Skakavac kao atraktivnu destinaciju za aktivan odmor. Trud i profesionalizam koji Planinarsko društvo Skakavac ulaže u promociju brdskog trčanja je prepoznao Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, koji je po treći put specijalni partner utrke.

Skakakvac Trail 2019 su podržali i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, općine Vogošća, Centar i Stari Grad, kao i mnoga javna preduzeća i kompanije bez čije podrške bi bilo veoma teško organizirati ovakvu manifestaciju.

Skakavac trail ove godine nudi četiri prelijepe staze na dužinama od 20, 35 i 47, kao i Canicross utrku u dužini od 7.5 km. Doživjeti i vidjeti u šumama duboko skriven 98 metara visok vodopad Skakavac, po kome je Spomenik prirode dobio ime, imat će priliku svi učesnici utrke Skakavac Traila. Utrka koja je po svojoj posebnosti i šarmu postala nezaobilazna u rasporedu sportsko-turističkih sadržaja Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a koja vam omogućava da doživite Sarajevo na jedan drugačiji način. Protrčite ulicama Staroga Grada, Čavljaka, Crepoljskog, Bukovika, Uževice, Motke, Jošaničkog potoka i osjetite užitak koji donosi ova utrka. Sve tri staze (20, 35, 47 km) su bodovane sa ITRA i UTMB® kvalifikacijskim bodovima. Budući da je Skakavac Trail na kraju trkačke sezone, u sklopu njega se održava i Prvo državno prvenstvo u brdskom trčanju.

Osim predivnih staza, Skakavac Trail i njegovi organizatori su poznati po odličnoj, domaćinskoj organizaciji i sjajnoj zabavi. Tako i ove godine takmičare očekuje odličan provod kako pri preuzimanju startnih paketa, tako i na samom cilju. Sadržaj startnih paketa je za poželjeti; bogato opskrbljenih okrepnih stanica ima sasvim dovoljno, na cilju vas čekaju fizioterapeuti, tuševi, DJ, hrana i piće za svačiji ukus (bez kupona), odličan nagradni fond i zabava uz bend Skroz i Dinu Šarana.

Ako želite u stilu završiti sezonu – požurite, jer su prijave za Skakavac Trail otvorene do 15.09.2019. tačno u ponoć. Pozdravimo jesen kako dolikuje – s osmijehom i rajom!

Leave a comment

0/100