Skip to content Skip to footer

Za osam mjeseci RS posjetilo 225.985 turista

U Republici Srpskoj (RS) za osam mjeseci ove godine zabilježeno je 225.985 dolazaka turista, koji su ostvarili 528.770 noćenja.

U augustu ove godine ostvareno je 33.947 turističkih posjeta, što je u odnosu na juli više za 2,4 posto, i 80.600 noćenja turista ili više za 8,8 posto. Broj dolazaka turista u RS u augustu 2017. u odnosu na isti mjesec prethodne godine veći je za 12,7 posto, a broj noćenja za 9,1 posto.

Povodom Svjetskog dana turizma iz entitetskog resornog ministarstva naglašavaju dimenziju održivog razvoja turizma koju promoviše i ovogodišnja zvanična tema “Održivi turizam, instrument razvoja”.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS-a su, kažu, prepoznali značaj održivog turizma za razvoj privrede i tu važnu aktivnost definirali u Zakonu o turizmu, dok u Strategiji razvoja turizma predstavlja jedan od četiri strateška cilja.

– U narednom periodu nastavit ćemo aktivnosti na usaglašavanju razvoja turizma, zaštite životne sredine i socijalnog aspekta, što predstavlja osnovu održivog razvoja – rekao je ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Leave a comment

0/100