Skip to content Skip to footer

Vrijednost milion maraka: Na Bjelašnici će se nadograditi sistem za osnježenje

KJP ZOI’84 OCS objavio je poziv za izvođenje radova na izgradnji sistema osnježenja na Kornjoj Kolijevci Bjelašnica.
Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji predmetnim postupkom su uključene usluge projektovanja i nadogradnje sistema za osnježavanje polazne tačke na zadnjem hidrantu Donje Kolijevke (zadnji hidrant u gornjoj zoni na stazi Donja Kolijevka, tačka spajanja sa stazom koja povezuje stazu spusta sa stazom Kolijevke.
Na dužini od cca 1100 m2 prokopava se kanal desnom starnom staze Gornja Kolijevka prema međustanici i postavljaju se cjevovodi, električni kablovi, komunikacijski kablovi, hidranti (komada 15) te ventilatorski topovi za pravljenje vještačkog snijega (komada 7),i povezuje se sa zadnjim hidrantom na stazi spusta (neposredno pored dolazne stanice šestosjedne žičare, međustanica).
Krajnja tačka sistema za osnježavanje nalazi se na koti 1872,00 m nv u zoni međustanice vertikalnog transporta – žičare, a po sistemu projektuj i izgradi “ključ u ruke.
Rok za dostavu revidiranog glavnog projekta izgradnje nadogradnje sistema za osnježavanje je 15 dana, počev od dana stupanja ugovora na snagu.
Rok za izgradnju kompletne instalacije i puštanja u rad do pune funkcionalnosti je najkasnije do 30.11.2019. godine.
Vrijednost tendera je 1.000.000,00 KM bez PDV-a.

Leave a comment