Skip to content Skip to footer

Vispak, Orea, Mercator i Konzum dodijelili nagrade najboljim biznis idejama

U Mercatoru Ložionička realizovana završna manifestacija projekta „Zlatna prilika za kreativce“ gdje su proglašene tri najbolje biznis ideje i dodjeljena finansijska sredstva u iznosu od 2000 KM.

-Vjerujem da smo kroz ovaj projekat putem kojeg smo pružili podršku kreativnicma u razvoju njihovih malih biznisa doprinijeli ostvarenju njihovih velikih snova i to nas čini mnogo sretnim.  Posebno mi je zadovoljstvo jer smo danas domaćini divnog druženja u Mercatoru Ložionička u Sarajevu u sklopu cjelodnevnog ,  gdje smo omogučili našim kupcima da podrže sjajne kreativne brendove najboljih učesnika konkursa. Zahvaljujem našim partnerima Vispaku i OREI na saradnji u ovom divnom projektu, koji ćemo vjerujem s radošću nastaviti razvijati i u narednoj godini – izjavila je Selma Karasalihović, voditelj Brend komunikacija Konzuma BiH.

Tokom mjeseca novembra i decembra od prodaje Zlatne džezve u objektima Mercator i Konzum, izdvajalo se 0,10 KM za Fond podrške kreativcima. Tri najbolja biznisa su Miruh Sane, TAKO i Studio Tisa koju su osvojili po 2000 KM a iste će uložiti u stalna sredstva i sirovine, a sve u cilju razvoja biznisa.

 – Na poziv se prijavilo 42 mala biznisa, danas smo odabrali 10 najboljih, od kojih će 3 najbolje prijave i biznisa dobiti po 2000 KM. Ovo mnogo znači našim kreativcima zbog dodatne promocije a i mogućnosti saradnje sa velikim privrednicima i sistemima koji definitivno mogu pomoći da njihovi biznisu rastu i razvijaju se. Orea platforma je od početka svog djelovanja bila usmjerena ka promociji naših malih biznisa i malim koracima smo stavrali pozitivan ambijent za njih, a jedan od primjera je i ova priča danas – dodala je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA platforme.

Zerina Čolaković, direktorica marketinga i razvoja kompanije Vispak, zaključila je.: “Raditi na ovim projektima je kompaniji Vispak uvijek bila čast ali i odgovornost. U ovoj godini usmjerili smo naše aktivnosti ka promociji pozitivnih primjera Bosne i Hercegovine, od turističkih potencijala u saradnji sa Amrom i Edinom Dzekom, promociji i podršsci malih biznisa te od danas je dostupna na tržištu limitirano izdanje Zlatne džezve sa potpisom Edina Džeke a od prodaje iste izdvajaju se sredstva za Srce za djecu oboljelu od raka koji su dio zavšnice ovog projekta. Uloga Zlatne dzezve je bila uvijek da kao bosanskohercegovacki brand promovise tradiciju i pozitivne primjere Bosne i Hercegovine. Tokom 2 mjeseca prodaje Zlatne dzezve u Mercatoru u Konzumu prikupili smo 6000 KM koje smo danas uručili našim Orea kreatvcima. Zahvaljujem se partnerima što su prepoznali važnost ovog projekta i odlučili da zajendo gradimo bolju Bosnu i Hercegovinu“.

Leave a comment