Skip to content Skip to footer

Visit Sarajevo: Otvorena ljetna turistička sezona

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji sa Sarajevo Navigatorom – sveobuhvatnim vodičem kroz destinaciju Sarajevo, zvanično je otvorila ljetnu turističku sezonu u srcu Sarajeva – na Baščaršiji, uz bosansku kafu dobrodošlice.

Uz muziku i osvježenje posjetiocima Baščaršije podijeljeni su besplatni uzorci kalendara “Sarajevo Summer Fest” i “Sarajevo Navigatora” koji obiluju informacijama o događajima, turističkim ponudama i atrakcijama u Kantonu Sarajevo.

-Očekujemo da će ovo biti rekordna ljetna turistička sezona. Simbolično kafom na Baščaršiji želimo dobrodošlicu turistima uz poziv da posjete Sarajevo i pored prepoznatljivih sarajevskih turističkih atrakcija uživaju u brojnim događajima koji će se desiti ovog ljeta. Sarajevo će biti centar vrhunskih događaja, očekuju nas koncerti i druga muzička dešavanja na otvorenom, kulturni i zabavni sadržaji, tradicionalni i edukativni formati, gastronomski festivali – izjavio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Statistički podaci Turističke zajednice KS pokazuju da je broj posjeta turista u prvih šest mjeseci ove godine (253.757) povećan za 30,9 posto u odnosu na isti period prošle godine (193.853). Broj noćenja prvih šest mjeseci ove godine (531.865) veći je za 17,7 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine (451.853).

-Ovogodišnji statistički podaci pokazuju da je pred nama rekordna ljetna tursitička sezona. Ovog ljeta pripremamo nezaboravne zabave i najbolje provode! Posjetite Sarajevo! – dodao je Fazlagić.