Skip to content Skip to footer

U Zenici se pripremaju za najveću ljetnu zabavu

Šesto izdanje zeničkog muzičkog festivala „Zenica Summer Fest powered by BINGO“ počinje u petak, 4. augusta i trajat će do 14. augusta 2023. godine. Regionalne muzičke zvijezde dodatno će ugrijati atmosferu u „uzavrelom gradu“, a pored muzičkih sadržaja, tu su i brojni edukativni, zabavni i interesantni programi za djecu i omladinu.

Prošlogodišnje izdanje Zenica Summer Fest-a privuklo je rekordan broj posjetitelja, s razlogom! Festival je otvoren mega solističkim koncertom dive hrvatske estrade Nine Badrić, koja je napravila sjajnu zabavu, uz neprevaziđene hitove, rasplesanu publiku i sjajnu atmosferu.

Nakon spektakularne prve festivalske večeri, slijedili su koncerti Balašević Tribute banda, zatim je, na tvrđavi Vranduk, održana tradicionalna „Noć rock’n’rolla“, a nakon toga, ponovo na Trgu Alije Izetbegovića, nastupili su: Neno Murić, Tropico band, Ilma Karahmet, Al’dino, Adi Šoše, Slađana Mandić, Zlatan Karić, Mirza Selimović…, koji su tokom 20 festivalskih dana zabavljali Zeničane i sve one koji su iz drugih gradova regiona, došli da budu dio te uzavrele atmosfere.

Dva sadržaja u okviru prošlogodišnjeg ZSF održana su na Kamberovića polju, a kao dio tradicionalne zeničke motorijade u organizaciji MC CONDOR, koja je prošle godine prvi put bila u okviru zvaničnog programa Zenica Summer Festa. Koncerti Atomskog skloništa i Zabranjenog pušenja na Kamberovića polju, a nakon fenomenalnog koncerta planetarno popularnog benda Dubioza kolektiv 2018. godine, godine konstituisanja Festivala, najbolji su pokazatelj i dokaz da je ova lokacija najfunkcionalnija i najbolja u Zenici za ove i ovakve događaje, koji privuku veliki broj publike i posjetilaca.

Za najmlađe, također je bio pripremljen bogat program, od tzv. „Baby day-a“, odnosno Puzijade beba, preko koncerata Smajki Lajkija i Mravka Travka, velikog animatorskog show-a „Fantastico animatora“, do već tradicionalne „Šetnice osmijeha“. Bilo je, naravno, prošle godine u programu Festivala sadržaja za sve nacije i sve generacije – Veče narodnih igara, Sevdišimo zajedno, Međunarodni tamburaški susreti, Cubana night, Pop rock škola, Predstava za djecu, te koncerti zeničkih bendova – BruUuhu, Trojica, Pandemic stereo, ali i Kamernog simfonijskog orkestra.  Zavjesa na Festival prošle godine spuštena je spektakularnim koncertom Petra Graše.

Prošle, kao i ove godine, poseban segment festivala je ceremonija otvaranja, u kojoj se Organizator potrudi da pokaže sve najbolje što Zenica ima. Čast da režira otvaranje festivala pripala je poznatom Zeničaninu – Semiru Šeriću Šeri i još poznatijem klubu Shadows, koji će i ove godine našem Gradu pokloniti performans kakav do sada nije viđen na zeničkom festivalu.

Zenica Summer Fest powered by BINGO, u organizaciji Gradske uprave Zenica i tehničkoj realizaciji Javnog preduzeća Radio-televizija Zenica, ponovo će ovog ljeta obogatiti turističku ponudu Zenice zabavnim i interesantnim muzičkim sadržajima, a bit će realizirano čak 30 programskih aktivnosti i sadržaja tokom deset festivalskih dana.

Od šestog izdanja “Zenica Summer Fest powered by BINGO” ne trebate očekivati ništa drugo osim spektakla! Najljepša zenička ljetna priča oživjet će Grad u ritmu muzike za ples, vrućom ljetnom atmosferom i zabavnim druženjem za sve! Dobrodošli!