Skip to content Skip to footer

Veliki interes: Novi sadržaji na sajmovima ZEPS i ZEPS Intermetal

Dvadesetšesti generalni bh. sajam ZEPS i 16. specijalizirani sajam ZEPS Intermetal, bit će održani od 1. do 5. oktobra ove godine na sajmištu Kamberovića polja u Zenici.
– S obzirom na prošlu, za nas neuspješnu godinu, interes izlagača ove godine je veoma zadovoljavajući. Radimo na tome da uradimo velike promjene te da ono što obećamo izlagačima i ispunimo – kaže nova direktorica ZEPS-a Snežanka Jonjić.
Glavna promjena je, ističe, da se radi na partnerskim odnosima s izlagačima, “da tih dana budu u vezi s državnim institucijama, komorama, udruženjima”.
Jonjić dodaje kako je prijatno iznenađena prijavama novih firmi, uglavnom iz inozemstva.
– Dolazak su nam, zasad, potvrdile firme iz Italije, Danske, Hrvatske i Švedske. U toku su pregovori s kompanijama iz Srbije, a očekuju da će biti i preduzeća iz Crne Gore te drugih zemalja. Dobar je i interes domaćih firmi. U svakom slučaju, nastojat ćemo da prateće manifestacije budu u istom rangu, kao i sama izložba. Planiramo da organiziramo i druženje s izlagačima, što je jako važno za donošenje poslovnih odluka – naglašava Jonjić.
Najavljuje da će pokrovitelj ovogodišnje konferencije o upravljanju otpadom u Bosni i Hercegovini biti Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Bit će organizirana i panel diskusija o temi “Podrška razvoju domaće proizvodnje“, s fokusom na robe široke potrošnje, kroz jačanje lanca od primarne proizvodnje, preko prerade do trgovine.
– U toku su i pregovori s kompanijom ArcelorMittal Zenica o prezentaciji projekata koji će biti poslovna prilika za domaće kompanije iz metalskog i tehnološkog sektora – najavljuje Jonjić.

Leave a comment

0/100