Skip to content Skip to footer

Utrka 10 km na olimpijskoj biatlon stazi na Igmanu Veliko polje

Igman Veliko polje, bio je centar svijeta davne 1984., bilo je to mjesto gdje se održavala Olimpijada, mjesto gdje su najbolji tadašnji biatlonci odmjeravali svoje kvalitete, piše Faktor.ba.

Isto to mjesto, ista ta biatlon staza, opet je mjesto okupljanja sportaša, sad samo najboljih rekreativaca i profi trkača iz Sarajeva i ostalih dijelova BiH.

U nedjelju 12.11. održava se šesto kolo i prva otvorena utrka Atletske rekreativne lige, na kojoj pored članova ARL mogu nastupati i oni rekreativci koji nisu članovi ARL i profesionalni trkači. Ideja za ovom utrkom nastala je iz želje rekreativaca da se disciplina 10 km izmjesti sa staze da ne bi kružili 25 atletskih krugova, i tako su organizatori izabrali našu ljepoticu, naš olimpijski ponos Igman Veliko polje.

Ova utrka nije klasični kros, jer se trči po biatlon stazi koja je asfaltirna, ali na osnovu svih drugih parametara može se smatrati krosom, jer se trči u prirodi gdje staza jednim dijelom prolazi kroz šumu, konfiguracija terena je raznolika i svi ostali dijelovi su idealni za klasičnu kros utrku osim tog dijela što imamo više asfalta nego što bi trebalo biti.

Najveća čar i ljepota ove utrke jeste prirodno okruženju punog zelenila sa čistim zrakom punog ozona, kojeg u u ovom periodu godine u gradskim sredinama nedostaje. Zahvaljujući ambijentu i čistoći zraka stvaraju se idealni uvjeti za trčanje, te ukoliko nekim trkačima fali motiva da se uključe u ovu utrku, motiv mogu naći u ovome što će ih ova utrka izvesti na našu olimpijsku ljepoticu van gradskog smoga.

-Ovim putem pozivamo i trkače koji imaju svoje pordice da sa istima dođu i tako naprave familijarni izlet – poručuju organizatori.

Pojedinosti utrke

Lokacija: Igaman – Veliko polje

Datum: 12.11.2017.

Start utrke: 10.00 sati

Prijave: do 9.11. (četvrtak) slati na mail [email protected], subject: prijava za 10 km, u tekstu maila navesti ime i prezime, spol i broj telefona.

Plaćanje i preuzimanje brojeva: članovi ARL nose svoje brojeve, trkači koji nisu članovi ARL preuzimaju brojeve prilikom uplate u planinarskom domu Ozonski raj Igman Veliko polje na dan utrke od 9.00h-9.45h.

Startnina: za članove ARL kao za svako kolo 5KM, za učesnike koji nisu članovi ARL 10 KM
Proglašenje: prva tri pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji proglašavamo nakon utrke uz grah za sve učesnike u planinarskom domu Ozonski raj.

Pogledajte video i upoznajte se sa rutom na kojoj se trči 10 km na biatlon stazi na Igmanu Veliko polje.

Leave a comment

0/100