Skip to content Skip to footer

U Sarajevu se okuplja golferska elita

U Sarajevo su već stigli prvi golferi učesnici 9. Sarajevskog Pro-Am turnira koji počinje u petak 27.9. 2019. godine. Naravno radi se o profesionalnim igračima koji će da se adaptiraju na klimu u Sarajevu ali i da “osjete” sarajevski golf teren. Prvi nam dolaze Turski golferi iz sunčanog Beleka, a odmah iza njih dolaze i profesionalni golferi iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Slovenije. U četvrtak je zvanična trening runda i otvorenje ovog značajnog golf turnira.

Pro-am golf turniri su jako popularni u svijetu golfa. Na turniru zajedno igraju profesionalni igrači (Pro) i amaterski igrači (Am). Ekipe sačinjavaju jedan profesionalni igrač i tri amaterska golfera. Sarajevski Pro-Am turnir je jedan od najboljih golf turnira u regiji. Zbog ograničenih kapaciteta golf igrališta u Sarajevu, kvalitetne organizacije i gostoprimstva Grada Sarajeva turnir je popunjen već početkom godine što pokazuje da za ovaj turnir vlada veliko interesovanje golfera u regionu. Organizator 9. Sarajevskog ProAm turnira je BH PGA udruženje profesionalnih igrača i trenera golfa.

I GLEDAOCI MORAJU ZNATI I IMATI GOLFERSKI KODEX PONAŠANJA
Svako može doći na Sarajevski golf teren i gledati najbolje profesionalne golfere, ali i amaterske golfere iz Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ulaz je besplatan, ali gledaoci moraju da znaju da je na golf terenima najvažnija sigurnost odnosno bezbjednost kako učesnika tako i gledalaca. Svi gledaoci moraju biti na mjestima predviđenim za gledaoce ali i da znaju kako da se ponašaju na golf terenu. Jedna od važnijih stvari je odnos prema terenu i igračima – sudionicima turnira.

Od mnoštva pravila ponašanja na golf terenu koja su uglavnom bazirana na poštovanju igre i igrača, najzanimljivije je da je zabranjena upotreba mobitela kao i da su farmerice zabranjene na golf terenu.

U trenutku dok golfer izvodi udarac mora da bude tišina i da nema kretnje u blizini, a u suštini nitko i ne galami na golf terenu. Na golf terenu nema sudija, jer igrači – učesnici su sudije. Golf je igra poštenja i poštovanja ali i solidarnosti, stoji u saopćenju BH PGA organizatora 9. Sarajevskog Pro Am golf turnira koji starta u petak od 8:00 sati. Turnir se igra dva dana i zbrajaju se rezultati oba dana.

Leave a comment

0/100