Skip to content Skip to footer

U Sarajevo svi!!!

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, sa Gradskom upravom Grada Sarajeva organizira originalnu i nezaboravnu novogodišnju zabavu za koju će se pobrinuti ultra popularna grupa Dubioza kolektiv. Očekujemo da će Sarajevo i ovim novogodišnjim dočekom ispred Vječne vatre ponovo postati hit destinacija za Novu godinu i opravdati epitet centra regije.

Pozivamo sve zaljubljenike u dobru muziku i zabavu da dočekaju Novu godinu u Sarajevu i obećavamo nezaboravan doček, fantastičnu atmosferu i puno zabave, uz jedan od najboljih i najpoznatijih bendova. Ohrabruje nas činjenica da je Sarajevo i u svijetu prepoznato kao primamljiva destinacija te se našlo na listi najboljih gradova za doček Nove godine. Naime, web stranice Big 7 Travel i Enjoy Travel izdvojile su listu gradova Evrope za najbolji provod i doček Nove godine, a na 22. poziciji našao se i glavni grad Bosne i Hercegovine.

Zimski kalendar dešavanja

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i za ovu zimsku turističku sezonu raspisala je javni poziv “Sarajevo Winter Fest” na osnovu kojeg formira bogat Zimski kalendar dešavanja. Naime, na osnovu prošlogodišnjeg pozitivnog iskustva, kada smo zahvaljujući projektima iz javnog poziva imali najbogatiji turistički sadržaj tokom zime, i ove zimske turističke sezone turistima i građanima nudimo kvalitetne i atraktivne sadržaje iz oblasti turizma, kulutre, zabave, sporta, te različite manifestacije.

Navedeni sadržaji će biti primamljivi za ostvarenje većeg broja turističkih dolazaka te uživanja u gradu i na olimpijskim planinama, na osnovu kojih ćemo imati i produženu zimsku turističku sezonu. Kalendar „Sarajevo Winter Fest“ će biti redovno ažuriran i obogaćen dodatnim informacijama na izuzetno aktivnim društvenim platformama visitsarajevo.ba

Zimska toplina u gradu uz ukrasne i svjetlosne dekoracije

U vrijeme blagdana i praznika posebnu čar u gradu daju ukrasne i svjetlosne dekoracije.  Turistička zajednica KS, prateći svjetske trendove u cilju obogaćivanja i unapređenja turističke ponude, realizovala je projekat nabavke praznične iluminacije i dekoracije, atraktivnih za fotografisanje i promociju destinacije.

Pored interesantnih svjetlećih 3D natpisa #sarajevo, koji trenutno krase trg preko puta gradske Vijećnice i trg ispred Sarajevo City Centra, izazazivajući pažnju turista i prolaznika u posebnoj dekorativnoj zimskoj čaroliji građani i turisti uživaju i ispred Gradske tržnice Sarajevo.

Zahvaljujući Turističkoj zajednici KS, na prometnim sarajevskim ulicama, trgovima i drugim atraktivnim lokacijama  postavljene su i 3D saonice, jeleni, ledenjaci, okićene jelke, svijetleće kugle i polukugle. Tokom zimskog perioda bit će održan trend ukrašavanja za koji je planirana nabavka dodatnih količina dekorativnih elemenata.