Skip to content Skip to footer

U Mostaru počeo sajam “Dani trešnje 2017.”

Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani trešnje 2017.” otvoren je u utorak u Vrapčićima kod Mostara.

Ovogodišnji 15. sajam okupio je oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonija i Albanije, a pored trešanja učesnici manifestacije predstavili su se i s drugim poljoprivrednim, prehrambenim i turističkim proizvodima.

Sajam je proglasio otvorenim federalni premijer Fadil Novalić koji je u svom obraćanju čestitao organizatorima, te poželio dobrodošlicu i uspjeh izlagačima na manifestaciji.

Naglasivši značaj sajma i kazavši kako uzgoj trešanja u Federaciji BiH nije beznačajan, Novalić je ocijenio kako su ovakve manifestacije prilika da se na jednom mjestu okupe poljoprivrednici, predstavnici vlasti i akademske zajednice i da svima ukažu koji je to put kojim treba ići, odnosno koje greške treba uvidjeti i koje novine unijeti u pristup ovoj vrlo važnoj grani.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je zadovoljstvo održavanjem sajma kazavši kako je riječ o značajnoj manifestaciji kako za Mostar tako i za regiju, prvenstveno jer je ovo sajam turizma.

Po riječima direktora sajma Salema Bubala, ova je manifestacija postala jako značajna, a pored trešnje kao brenda na prostoru Hercegovine, ovdje se izlagači predstavljaju s mnogim poljoprivrednim, prehrambenim i turističkim proizvodima. Sajam Dani trešnje 2017. svečano će biti zatvoren u četvrtak, 25. maja.

Leave a comment

0/100