Skip to content Skip to footer

Banja Luka dobija kompleks sa 2.000 stanova

U toku je izgradnja najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa u Banjoj Luci – naselja Novi Borik koje će imati 2.000 stanova. Svih 300 stanova koji se grade u prvoj fazi investiranja je prodato još u izgradnji.

Kompleks koji će se prostirati na površini od 100.000 m2 podrazumijeva izgradnju 21 stambeno-poslovnog objekta, zatim studentskog centra sa sportskom dvoranom kapaciteta od oko 400 soba koji će biti povezan pješačkim mostom sa univerzitetskim kampusom, kao i restoran na samoj obali rijeke, piše eKapija.

Također, projektom je predviđena i izgradnja teniskih terena, vrtića, banke, apoteke kao i sportsko-rekreativne zone duž obale rijeke.

Za stambeni prostor predviđeno je ukupno 97.500 m2, dok je površina za poslovne prostore 23.000 m2. Studenstki centar sa sportskom dvoranom bit će površine 15.000 m2. Cijelim projektom je planirana izgradnja od skoro 2.000 stambenih jedinica.

Prva faza, koja je u toku, podrazumijeva izgradnju velikog dijela infrastrukture koja će omogućiti nesmetanu gradnju na svim građevinskim parcelama na lokaciji, kao i izgradnju prva tri objekta koji mogu nesmetano da funkcionišu. Predviđeno je da ostatak gradnje ima minimalno utjecaja na stanare.

Leave a comment