Skip to content Skip to footer

Sve je spremno za međunarodni festival vina i gastronomije “Sarajevo vino fest 2018”

Tokom prethodnih godina ovaj jedinstveni događaj stekao je regionalnu  reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

Sigurno da će tako biti i u četvrtak i petak u renoviranom sarajevskom hotelu „Holiday“, gdje se očekuje rekordan broj izlagača, ali i posjetilaca.

Cilj festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma i ugostiteljstva, proširenje gastro ponude Bosne i Hercegovine, kao i promjena imidža BiH u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma.

– Svečano otvorenje je planirano u četvrtak u 17 sati, nakon čega počinje dvodnevna bajka za sve ljubitelje vina. Posjetioci festivala u ova dva dana uživat će u odabranim proizvodima koje će im prezentirati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije, a, tradicionalno, najveći broj izlagača je iz BiH. Uz odličnu ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno zabavni program – poručuju iz organizacionog odbora međunarodnog festivala vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2018“.

Prošle godine na festivalu su bile brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života BiH, kao što su Halid Bešlić, Moamer Kasumović, Elmir Jukić, Nijaz Skenderagić, Amela Radan, Zlatko Arslanagić Harbe i svi oni su najavili dolazak na „Sarajevo vino fest 2018“.

Leave a comment