Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Održana prva međunarodna utrka “Skakavac trail 2017”

Planinarsko drušvo Željezničar u subotu, 7. oktobra, u zaštićenom spomeniku prirode Skakavac, organiziralo je prvu međunarodnu utrku “Skakavac trail 2017”.

Utrka je bila podijeljena na dužine 32 i 18 kilometra, a cilj je promocija outdoor sportskih aktivnosti, te predstavljanje Bosne i Hercegovine kao posebne turističko-sportske destinacije u Evropi.

Od 130 učesnika iz deset zemalja, samo jedan učesnik na 32 kilometra nije završio utrku u predviđenom vremenu, ali je ipak nagrađen medaljom za učešće.

-Želimo zahvaliti svima koji su učestvovali u ovom projektu. Posebno našem specijalnom partneru Olimpijskom komitetu BiH na nesebičnoj pomoći u organizaciji. Najviša zahvalnost ide našim vrijednim volonterima koji su svojim radom nesebično pomogli u organizaciji. Također, želimo zahvalimo svim svim našim prijateljima, partnerima, pokroviteljima i sponzorima bez čijeg učešća nebi bilo moguće organizovati utrke. Posebna zahvala ambasadorici Njemačke, Christiane Hohmann i ambasadi Njemačke u BiH – poručili su organizatori.

Trkači su na cilju imali osigurano tuširanje, za relaksaciju dva fizioterapeuta, ručak,  koncert grupe Konvoj i zajedničko gledanje fudbalske utakmice reprezentacije BiH protiv Belgije.

Rezultati utrke na 32 kilometra za dame:
1. Amila Šunje-Rizvan, BiH
2. Nataša Kaurin, BiH
3. Neira Odobašić, BiH

Utrka 32 kilometra, muškarci:
1. Nick Philip Huda, AUT
2. Kornej Arkoš, BiH
Mladen Nedić, BiH
Mirsad Abdaković, BiH
3. Slaven Stojkov, BiH

Utrka 18 kilometara, dame:
1. Amila Štaljo, BiH
2. Dženana Ivković, BiH
3. Anita Pašagić-Kapetanović, BiH

Utrka 18 kilometara, muškarci:
1. Armin Skandrić, BiH
2. Alen Raonić, BiH
3. Martin Gaber, GER.

Leave a comment

0/100