Skip to content Skip to footer

Sarajevo Holiday Market kao scenografija: Džejla Glavović – Očuz snimila naslovnicu za Visit B&H

Sarajevo Holiday Market, koji je u sarajevskom parku Hastahana postavljen sve do 13. januara 2020. godine, nudi pregršt magičnih detalja, idealnih za kreiranje nezaboravnih prazničnih fotografija, saopćeno je iz Sarajevo Holiday Marketa.

Upravo zbog toga je redakcija turističko-poslovnog magazina Visit B&H odlučila naslovnicu svog novogodišnjeg izdanja snimiti upravo na ovom mjestu, u prekrasno dekorisanoj kućici Djeda mraza.

Na prazničnoj naslovnici magazina Visit B&H, koju je snimio poznati bh. fotograf Velija Hasanbegović, naći će se najuspješnija bh. manekenka Džejla Glavović – Očuz, koja je bila oduševljena magičnim detaljima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

– Prije nego što je Sarajevo dobilo ovaj prekrasni ambijent, gdje možemo provoditi slobodno vrijeme i uživati u prazničnoj atmosferi, u decembru sam obično posjećivala slična mjesta po svijetu, kako bih osjetila taj novogodišnji šarm. Drago mi je da posljednjih godina i mi u Sarajevu imamo svoj bajkoviti, praznični prostor – kazala je Džejla.

Kućica Djeda mraza nalazi se u sklopu Coca-Cola sela Djeda mraza, mini tematskog parka posvećenog Djeda mrazu i prazničnoj čaroliji. Taj dio Marketa posebno je okićen i osvijetljen, u njemu se nalazi nekoliko 3D svijetlećih figura, a čitav prostor oivičen je svijetlećim Coca-Cola staklenkama, pa uvečer zaista izgleda bajkovito.

U kućici Djeda mraza posjetitelje svakog dana dočekuje Djeda mraz i njegov pomagač – elf, a sa njima u društvu je i fotograf, spreman da ovjekovječi druženje mališana i njihovih roditelja sa Djeda mrazom.

Kućica Djeda mraza je radnim danima otvorena od 12:00 do 13:40, od 14:10 do 17:30 i od 18:00 do 21:00, a vikendom od 11:00 do 13:40, od 14:10 do 17:30 i od 18:00 do 21:00. Fotografije načinjene u kućici Djeda mraza preuzimaju se u Coca-Cola suvenirnici, koja radnim danima radi 12:00 do 21:00, subotom od 10:00 do 21:00, a nedjeljom od 11:00 do 21:00.

Pored  kućice Djeda mraza i suvenirnice u Coca-Cola selu Djeda mraza nalazi se i Slatka kuća, gdje se mogu kupiti lizala i ukusni gingerbread kolačići.