Skip to content Skip to footer

AS Holding: Edukacijama i takmičenjem obilježen četvrti “Innovation day”

U ambijentu hotela “Bjelašnica” na Bjelašnici održan je četvrti po redu “Innovation day” u organizaciji AS Holdinga. Motivacionim i edukativnim predavanjima započeo je ovaj, sada već tradicionalni, događaj. Nastavljen je dodjelom priznanja uposlenicima, koji su predložili najbolje inovacije i uštede u okviru istoimenog projekta, na nivou cijele grupacije.
-Posljednje dvije godine u znaku su inovacija u AS Holdingu i njenim članicama. Ovaj projekt, koji se sastoji od tri platforme, uključuje studente i mlade ljude koji predlažu inovacije kroz “Innovation challenge” takmičenja, uposlenike kroz internu platformu “Inovacije i uštede”, a kruna te dvije priče jeste ovaj Innovation day, koji se održava četvrti put. Naš cilj je da idemo dalje i da istrajemo u ovom konceptu inovacija za naše kompanije i brednove, jer samo tako možemo biti konkuretni sa zemljama regije. Ponosni smo što su svi naši uposlenici prepoznali značaj svih projekata na kojima vrijedno radimo – istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Drugi dan bio je u znaku paintball i masterchef takmičenja, gdje su uposlenici mogli pokazati svoja kulinarska umijeća, za čiju su pripremu korišteni proizvodi poput Zlatnog pudera, Tajna začina, Tuzlanske soli…, a na kraju je sve zaslađeno Maza namazom i Zlatnom džezvom.
Na četvrtom eventu “Innovation day” učestvovale su sve članice AS Holdinga: Klas, Vispak, AS, Sprind, AC Food, Oaza, Napredak, Fortitudo, Mak Zara, Svjetlostkomerc, Solana Tuzla, Mlin i pekare Ljubače-Tuzla i ZIM.