Skip to content Skip to footer

Ryanair uvodi letove iz Sarajeva za Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg

Najveća evropska niskobudžetna aviokompanija Ryanair objavila je da počinje sa radom u Sarajevu i da od aprila uspostavlja direktne aviolinije iz Sarajeva za Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano.

Predstavnici Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Sarajevu (MAS) na zajedničkoj konferenciji za medije na MAS predstavili su planove buduće saradnje.

Direktor MAS Alan Bajić je rekao da njihova vizija i misija da budu vodeći aerodrom u Bosni i Hercegovini koji je uporediv sa najboljim regionalnim i evropskim aerodromima, svakim danom postaje sve realnija.

– Ryanair uvodi direktne letove iz Sarajeva do pet izuzetno atraktivnih evropskih destinacija, povezuje Sarajevo sa Londonom, Briselom, Milanom, Geteborgom i Memingenom i u tom procesu pruža Bosni i Hercegovini još veće turističke mogućnosti – istakao je Bajić.

Podsjetio je da je uspješna realizacija tog projekta rezultat podrške Vlade Kantona Sarajevo s Ministarstvom privrede i Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, koje je raspisalo javni poziv koji se fokusirao na stimulisanje pokretanja strateških ruta, s ciljem povećanja broja turista u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kao i podršku Vlade Federacije BiH i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Leave a comment