Skip to content Skip to footer

Roditeljska kuća Banja Luka dobila donaciju Bosnalijeka

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda Bosnalijek, u sklopu obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, uručio je donaciju Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti Iskra Banja Luka koje upravlja Roditeljskom kućom.

Osim finansijskih sredstava, donirana su i dezinfekciona sredstva te paketi proizvoda sa dodacima prehrani i vitaminima namijenjeni djeci u Roditeljskoj kući, kojom upravlja Udruženje Iskra, kao i djeci u čijem liječenju učestvuje ovo udruženje.

Predsjednica Udruženja roditelja Iskra Dijana Berić, upravnica Roditeljske kuće Katica Kerkez i sekretar Udruženja Andrea Pećanac iskazale su zahvalnost Bosnalijeku na donaciji namijenjenoj podršci u radu Roditeljske kuće, a naročito na poklonima malim herojima kojima udruženje pomaže u njihovoj borbi za ozdravljenje.

Iz Bosnalijeka su izrazili spremnost da i u narednom periodu pruže podršku Udruženju Iskra u ispunjavanju njegove jedinstvene misije te su čestitali na sedam godina uspješnog rada udruženja.