Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Zimska čarolija u punom sjaju

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija priuštilo je Sarajlijama uživanje u Zimskoj čaroliji na Skenderiji. Ovaj jedinstven događaj u Sarajevu svečano je otvoren 29. novembra, kao uvertira u novogodišnje praznike, a kod građana izaziva oduševljenje.

Ove godine, pored najvećeg klizališta na otvorenom i čarobnih svjetlosnih dekoracija, najmlađi, pa i oni stariji, uživaju i u spuštanju niz ledeni tobogan na gumenim tubama, koji je 30 metara dug i šest metara visok.

Tu je i most predviđen da posjetitelji prelaze s jednog kraja klizališta na drugi, ali i dobra gastronomska ponuda, kućice sa street foodom, pićem, slatkišima ali i suvenirima, koje se prošle godine nisu mogle realizirati zbog mjera Kriznog štaba.

Direktor Centra Skenderije Amer Kapo istaknuo je da se trude osigurati odlične uvjete, kvalitetan led i sve ostale aspekte koje boravak čine ljepšim i ugodnijim.

-Nekada se dese i mali propusti, posebno na početku, te se zbog njih iskreno izvinjavamo, ali vas i ohrabrujemo da nam uputite kritiku i na njih skrenete pažnju kako bi ih u što kraćem roku ispravili. Na kraju možda i jesam subjektivan, ali pogled na Zimsku čaroliju mi daje za pravo da kažem da je ova lokacija trenutno jedna od najljepših na svijetu kada su u pitanju zimski marketi – kazao je Kapo.

Priča o Zimskoj čaroliji počela je još 2019. godine, a do danas, uprkos pandemiji koronavirusu i brojnim restrikcijama koje su uz nju došle, postajala je samo bogatija raznolikim sadržajima koje nam je imala za ponuditi.

Ledena ploha tada se prostirala na 1.800 metara kvadratnih, a danas je ona na površini od 2.500 kvadratnih metara.

Sarajlije i posjetioci glavnog grada BiH u Zimskoj čaroliji na Skenderiji mogu uživati do 31. januara 2022. godine, a termin klizanja koji traje jedan sat košta 4 KM, iznajmljivanje klizaljki tri, a garderoba jednu konvertibilnu marku. Klizalište je otvoreno svakim radnim danom od 10 do 21 sat.