Skip to content Skip to footer

Prvo izdanje MoonJune Music Festivala u Jajcu

Projekat „Doživi ljeto u Jajcu 2022“ polako niže sadžaje. Sa sigurnošću možemo reći da je kraljevski grad Jajce ove godine centar kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Najavljujemo novi sadržaj: Prvo izdanje MoonJune festivala koji će okupiti brojna svjetska imena jazz muzike. Na festivalu će nastupiti muzičari iz SAD-a, Njemačke, Italije i Indonezije i koncerti će se održavati na atraktivnim lokacijama u gradu, od platoa Katakombi do Vodopada Plive.

-Živio sam u preko 90 država i konačno imam priliku da svijet dovedem u svoje rodno Jajce – istakao je Leonard Pavković, inicijator MoonJune Music Festivala, koji organizuje sa svojim sugrađaninom Borislavom Kresojevićem.

-U muzičku scenu svog rodnog grada involviran preko 50 godina, i do sada se u ovom gradu nije desio spektakl kakav će biti MoonJune Festival – rekao je Kresojević.

-MoonJune je festival improvizovane muzike, koja dosta ovisi o samom ambijentu u kojem nastaje. Bit će zaista impresivno kreirati muziku na tako impozantnom mjestu pored vodopada – naveo je Markus Reuter, interdisciplinarni muzičar koji nastupa na MoonJune festivalu

Festival je podržala Općina Jajce, partner je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, a zvanično se otvara 24.6.2022. godine, petak, koncertom podno Vodopada s početkom u 20:00 sati, nastavlja se koncertima u centru grada i na platou Katakombi u subotu, 25.6.2022. godine i nedjelju 26.6.2022. godine. Ulaz na sve sadržaje Festivala je BESPLATAN!