Skip to content Skip to footer

Vrelo ljeto na Jahorini

Početak ljetnje turističke sezone na olimpijskoj planini Jahorini je zakazan za 1. juli kada će biti otvoren spektakularni festival „Jahorina HOT 2022“. Festival će podrazumijevati tri konceptualno različite, ali kompatabilne cjeline – hedonizam, odmor, turizam. Time će Jahorina svojim posjetiocima ponuditi tri razloga za posjetu olimpijskoj planini.

Posjetioci koji žele nahraiti svoja čula odličnim provodom i zabavom moći će beskrajno uživati u sjajnim koncertima regionalnih muzičkih zvijezda zatvorenog i otvorenog tipa, odličnim DJ After party žurkama, ali i interaktivnim sadržajima i radionicama prilagođenim svim kategorijama gostiju.

HOT Jahorina

-Prvi festivalski dan, otvorit će zvijezda regionalne muzičke scene, Vlado Georgijev koji će publiku i sve goste Jahorine na sebi svojstven način uvesti u ovaj trodnevni sektakl. Nastupu Vlade Georgijeva prethodit će dan ispunjen aktivnostima, razgovorima o budućnosti turizma i ugostiteljstvu, ali i nastup grupe Nervozni poštar na samom vrhu planine, u idiličnom ambijentu poznatog ugostiteljskog objekta Olimpijski bar – kaže Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, za magazin Visit BiH.

Prema njegovim riječima, drugi festivalski dan rezervisan je za porodice – Family day koji će obilježiti sadržaji poput nastupa hora Čarolija, joga radionice u prirodi, maskenbala, potrage za blagom, te NTC učenjem za najmlađe posjetioce ove planine. U večernjim satima goste Jahorine će zabavljati Aca Lukasa. Tog dana gosti Jahorine uživat će i u hitovima grupe SARS na 1.879 metara nadmorske visine.

-Za kraj „HOT Jahorina“ manifestacije, 3. jula, obilježit će manifestacije poput HOT drinks festa, potom Hot trening na otvorenom, odnosno Zumba party, ali i Jahorina Cooking show. U večernjim satima zakazan je koncert Svetlane Cece Ražnatović. Ovom spektaklu će prethoditi nastup benda Kikija Lesendrića i Pilota, još jednom, ispred Olimpijskog bara na vrhu Jahorine – ističe Ljevnaić.

Ali to nije kraj ljetnim dešavanjima na Jahorini. Ljevnaić kaže da će na radost mnogih posjetilaca biti organizovana i dva fenomenalna događaja – Detox Jahorina i Fashion Weekend Jahorina.

-Vodeći računa da je čovjeku, s vremena na vrijeme, potreban reset uma i tijela, Olimpijski centar Jahorina odlučio je ljetnu sezonu otvoriti događajem Detox Jahorina i time obradovati sve one koji žele promijeniti svoje svakodnevne životne navike. Detox Jahorina predstavlja petodnevni događaj detoksikacije koji se temelji na stručnim panelima i radionicama iz oblasti fizičkog, mentalnog, biološkog i duhovnog zdravlja ljudi, a koji će na Jahorini biti održan od 6. do 10. jula – kaže on.

Visoka moda

S druge strane, 20. i 21. augusta sve posjetioce Jahorine očekuje Fashion Weekend Jahorina koji će ih dodatno opustiti i razonoditi. To je dvodnevni događaj modnog karaktera, visoke mode i luksuza u planinskom okruženju tokom kojih će se, svojim kolekcijama, predstaviti više od deset modnih dizajnera iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Posjetioci će moći i uživati u hitovima koje će za njih izvesti Aleksandra Radović, dok će se oba dana beskrajno zabaviti uz DJ Nenada Rabgotu. Sudeći po svemu rečenom, na Jahorini neće postojati aktivnost koja neće zadovoljiti potrebe i preferencije svakog gosta. Prijava na oba događaja, odvijat će se na zvaničnoj Internet stranici www.dfdjahorina.com, a s obzirom da je broj mjesta ograničen, požurite i rezervišite svoje mjesto.

-Svi posjetioci naše planine u ljetnjoj sezoni moći će istinski uživati u brojnim novitetima adrenalinskog, interaktivnog, te zabavnog karaktera i vrele ljetnje dane zamijeniti zdravim, planinskim vazduhom i boravkom u prirodi. Tako smo u sklopu istih, za ljubitelje adrenalina, pripremili Vučkoland avantura park, u okviru kog je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi, atrakcije NauticJet, Butterfly, ZipLine koji se prostire iznad akumulacionog jezera na vrhu planine kao i Tower, Loopster i SkyDive atrakcije. Biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja kvadovima, dječije atrakcije, tubing staze samo su dio sadržaja koje će posjetioci moći koristiti počevši od 1. jula ove godine – poručuje Ljevnaić.